У Познанській політехніці 14–15 вересня відбулася уже традиційна науково-практична конференція «Наука для оборонної безпеки критичної інфраструктури».

У ній взяв участь ректор КПІ Михайло Згуровський. Тематика цієї конференції особливо актуальна для України, адже наша інфраструктура руйнується з першого дня війни.

Михайло Згуровський виступив з доповіддю «Забезпечення енергетичної незалежності як новий глобальний виклик для європейської безпеки». Він детально проаналізував ситуацію на енергетичних ринках Європи й України, яка склалася через російсько-українську війну. Ознайомив з результатами дослідження для 142 країн світу на часовому відрізку 2000–2021 років, що їх отримали науковці КПІ.

Для оцінювання й порівняння енергетичних систем різних країн світу вчені КПІ розробили Індекс енергетичної свободи. Їхнє дослідження свідчить: країни з вищим значенням індексу енергетичної свободи мають слабку або негативну кореляцію з російським імпортом. Ректор КПІ висловив переконання, що згуртована Європа зуміє протистояти новим енергетичним викликам.

📋 Більше — за посиланням: https://www.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0Qyv3kN4pGYZXrFeA3eB…

Дата події