Шановні київські політехніки. За минулу добу (8-9 березня 2022 року) Україна у напруженій боротьбі продовжувала тримати оборону на підступах Києва, Харкова, Чернігова, Сум, Миколаєва, Запоріжжя, Маріуполя, в межах адміністративних кордонів Луганської та Донецької областей, з боку Чорного моря в Одеській області.

В облозі продовжували захист м. Маріуполь, Ізюм, Чугуєв, в яких, як і на інших окупованих територіях, поглиблювалася гуманітарна катастрофа і не вдавалося утворити гуманітарні коридори.

Незначну частину мирного населення вдалося евакуювати з м. Суми на контрольовану Україною територію.

Бомбардуванню піддалися міста Малин, Суми (значні жертви), Миколаїв, Житомир. Постраждало цивільне населення, діти. Зазнала великого руйнування інфраструктура.

Запеклі бої відбувалися на північно-західних околицях м. Києва, особливо в містах Макарів, Бородянка, Буча, Гостомель та Ірпінь.

В м. Києві ситуація була напруженою, але контрольованою.

Безпека і життєдіяльність на території університету зберігалася на належному рівні.

Оперативний штаб неперервно аналізував поточну ситуацію та сконцентрувався на вирішенні наступних невідкладних проблем:

1. Забезпечення належних умов перебування людей в укриттях КПІ, постачання медикаментами, вирішення інших побутових проблем. Було організовано харчування центром студентського харчування та волонтерами із числа студентів та співробітників університету.

2. У гуртожитках КПІ минула доба пройшла без надзвичайних подій. Українські та іноземні студенти перебували в укриттях, перепускний режим контролювався працівниками і силами добровольців з числа мешканців гуртожитків. Студмістечко в повній мірі було забезпечено комунальними послугами.

3. Активно працював "Фонд підтримки КПІ ім. Ігоря Сікорського". За рахунок коштів фонду, за активної участі волонтерських організацій, продовжувалася закупівля ліків і продуктів харчування, які передавалися координатором від кожного укриття в необхідних об’ємах і за призначенням. Забезпечувалася соціальна і психологічна підтримка людей в укриттях;

4. За результатами співпраці департаменту безпеки КПІ з Національною поліцією, Нацгвардією і представниками територіальної оборони м. Києва було організовано комплекс заходів по забезпеченню правопорядку на території Університету. У зв’язку з посиленням автопатрулювання в місті, КПІ було виділено два автопатрулі, які під час комендантської години слідкували за правопорядком на території Університету;

5. Оперативна група департаменту безпеки КПІ здійснила обхід 1, 5, 6, 8, 11, 22, 23, 24 - го навчальних корпусів, виконали повторну перевірку дахів та підвальних приміщень;

6. Студенти КПІ - волонтери територіальної оборони несли варту на блок постах по периметру території університету;

7. На території університета та студмістечка повторно перевірено енергетичне та теплозабезпечення, системи оповіщення, зв’язку, інженерні мережі, роботу резервних ліній;

8. Господарські служби завершують роботи по запуску в експлуатацію бюветного комлексу, який розташовується між Державним політехнічним музеєм та центром культури і мистецтв з метою забезпечення автономного, безперебійного водопостачання об’єктів університету.

Оперативний штаб КПІ висловлює глибоку подяку студентам і співробітникам університету, які у ці складні часи докладають усіх можливих зусиль для забезпечення життєдіяльності колективу, надання допомоги своїм колегам.

Бережіть себе, своїх близьких і друзів
М. Згуровський

Дата події