Шановні київські політехніки. Протягом минулої доби Україна вела напружену боротьбу по усій лінії зіткнення. Пожежа і обстріл першого енергоблоку та персоналу на Запорізькій АЕС викликала велику занепокоєність міжнародної громадськості. За вимогою Президента України РБ ООН найближчим часом планує проведення свого засідання через ситуацію навколо Запорізької АЕС.

Ситуація навколо м. Києва та в самому місті була напруженою, але контрольованою.

Безпека і життєдіяльність на території університету зберігалася на належному рівні.

Оперативний штаб провів своє чергове засідання, на якому було проаналізовано поточну ситуацію з безпекою і життєдіяльністю університету та прийняв рішення стосовно вирішення наступних невідкладних проблем:

1. Забезпечення належних умов перебування людей в укриттях КПІ, постачання медикаментами, вирішення інших побутових проблем. Організовується харчування центром студентського харчування та волонтерами із числа студентів та співробітників університету.

2. Протягом останнього тижня багато не байдужих людей висловлюють бажання допомогти співробітникам, їх дітям і студентам КПІ, які потребують підтримки у цей скрутний час. Тому оперативним штабом було прийнято рішення про створення "Фонду підтримки КПІ ім. Ігоря Сікорського".

Відкрито картковий рахунок, на який усі бажаючі можуть переказати кошти: 5375414122503674.
Велика подяка усім, хто надає допомогу тим, хто її потребує!

3. Минула доба у студмістечку пройшла відносно спокійно.
Студенти продовжували перебувати в укриттях, перепускний режим контролювався працівниками студмістечка і силами добровольців з числа мешканців гуртожитків.

4. У зв'язку з аварією в мережах КП "Київтеплоенерго" тимчасово було відсутнє гаряче водопостачання і опалення у гуртожитках №№1,3,4,6,7,10,11,13,13,15,22. Після усунення аварійної ситуації постачання всіх комунальних послуг було відновлено.

5. Мала місце аварія теплової мережі у 8-ому навчальному корпусі. Наразі проводяться ремонтно-відновлювальні роботи.

6. На території університету та студмістечка повторно перевірено системи енерго та теплозабезпечення, протипожежної безпеки, системи оповіщення, інженерні мережі та системи зв’язку.

7. Силами Національної гвардії, за участі представників територіальної оборони і студентів КПІ, на території студмістечка було додатково споруджено захисні барикади, залізобетонні блоки та протитанкові їжаки;

8. Усі навчальні корпуси і гуртожитки перебували під цілодобовою охороною Департаменту безпеки. У тісній взаємодії з Національною поліцією, Нацгвардією і представниками територіальної оборони м. Києва було організовано комплекс заходів по забезпеченню правопорядку на території Університету. Протягом комендантської години на перехресті проспекту Перемоги та вулиці Академіка Янгеля було затримано двох представників диверсійної групи за перевезенням зброї;

Оперативний штаб КПІ висловлює велику подяку студентам і співробітникам університету, які у ці складні часи докладають усіх можливих зусиль для забезпечення життєдіяльності колективу, надання допомоги своїм колегам.

Бережіть себе, своїх близьких і друзів
М. Згуровський

Дата події