20 лютого Україна відзначила День Героїв Небесної Сотні. Цього року, напередодні сьомої річниці Революції Гідності та роковин розстрілів її учасників на Майдані Незалежності Верховна Рада України ухвалила постанову, що визнає Революцію Гідності одним із ключових моментів українського державотворення та виразником національної ідеї свободи. "Це крапка у встановленні історичної справедливості", – таке переконання під час обговорення цього документа висловила заступниця Голови Верховної Ради Олена Кондратюк.   

Відзначали День Героїв Небесної Сотні й в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського". 19 лютого викладачі та співробітники університету, а також курсанти Інституту спеціального зв'язку та захисту інформації, студенти інших факультетів та інститутів КПІ поклали квіти до пам'ятника київським політехнікам – Героям Небесної Сотні, до монумента полеглим у бойових діях на сході України, встановлених біля Міжконфесійного храму Святителя Миколи Чудотворця, а також до меморіальних дошок у двох університетських корпусах. 

КПІ має власний рахунок втрат під час подій, які змінили хід сучасної української  історії. У ті дні загинув студент заочного відділення факультету інформатики та обчислювальної техніки КПІ ім. Ігоря Сікорського Сергій Бондарев, пізніше за нашу свободу віддав своє життя Юрій Поправка, який був закатований на Донеччині. Обидва отримали звання Героя України посмертно. Ще дванадцятеро політехніків у різний час пали в боях на сході України, понад 300 наших студентів і колег пішли добровольцями на фронт, а 36 штатних співробітників були мобілізовані, – про це сказав  у своєму виступі на церемонії покладання квітів ректор університету Михайло Згуровський.

Ми завжди пам'ятатимемо імена героїв-політехніків, які поклали голову за свободу і незалежність Вітчизни в наші дні: студент заочного відділення факультету інформатики та обчислювальної техніки КПІ ім. Ігоря Сікорського Сергій Бондарев, студент заочного відділення факультету соціології і права Юрій Поправка, випускник Військового інституту Максим Шаповал, науковий співробітник факультету електроніки Андрій Єременко, студент Механіко-машинобудівного інституту Юрій Артюх, студент зварювального факультету Вадим Жеребило, випускник Механіко-машинобудівного інституту Володимир Кочетков-Сукач, студент факультету соціології і права Владислав Дюсов, студент факультету біотехнології та біотехніки Олександр Кондратюк, співробітник господарського відділу Михайло Федоренко, співробітники і випускники КПІ Ігор Павлов, Ігор Шевченко, Олександр Петрищук та Павло Мазуренко…

Вічна слава героям!

Дата події