Фізико-технічний інститут КПІ ім. Ігоря Сікорського відсвяткував свій 25-річний ювілей. З 23 по 28 листопада в дистанційному режимі пройшов присвячений ювілею святковий тиждень. До програми святкування увійшла демонстрація декількох цікавих відео з життя Фізтеху, ознайомлення з його історією, веселі студентські заходи – кіберігри, вікторини, студентський стрім. Посилання, за якими можна було підключитися до інтерактивного заходу або переглянути певні відео, з'являлися напередодні зазначеного в програмі часу, а тепер розміщені на офіційному ютуб-каналі ФТІ.

Головною подією став святковий стрім, під час якого фізтехівці почули багато теплих слів і побажань від колег і друзів. Першим Фізтех привітав ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського, фундатор ФТІ Михайло Згуровський: "Нашому Фізтеху – 25, але, тим не менше, за цей відрізок часу зроблено надзвичайно багато. Фактично засновані фундаментальні засади фізико-технічної підготовки". Директор Фізтеху Олексій Новіков згадав історію заснування ФТІ, подякував усім, хто був причетний до його створення, окрему вдячність висловив викладачам, які сьогодні підтримують традиції професійності, відданості своїй справі. Він також відзначив студентів-ентузіастів, які доклали  багато зусиль, щоб свято відбулося. Олексій Миколайович назвав головні здобутки колективу: зміцнення в нашій країні фізико-технічної системи вищої освіти в галузі природничих та технічних наук, зростання попиту на всі спеціальності, збільшення державного замовлення за останні роки, наукові досягнення, перемоги студентів у змаганнях найвищого гатунку, заснування конкурсу талановитої шкільної молоді "Техно-Україна".

ФТІ 25 років назад

Після урочистого оголошення Подяк Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського, Грамот Фізико-технічного інституту з привітаннями виступив відомий вчений, який багато допомагає в організації конкурсу "Intel-Техно Україна" (нині – "Еко-Техно Україна"), доктор біологічних наук, член-кореспондент НАН України, директор Інституту ботаніки НАН України Сергій Мосякін.

До привітань приєдналися колеги – директор Механіко-машинобудівного інституту КПІ член-кореспондент НАН України  Микола Бобир, директор ліцею "Лідер" Дмитро Кравченко та директор природничо-наукового ліцею №145  Микола Левтик.

Від імені випускників альма-матер привітав директор та співвласник компанії "Інфосейф ІТ", член Ради ГО "Українська група інформаційної безпеки", спеціаліст з інформаційної безпеки Віктор Жора.

За програмою відзначення ювілею також пройшли онлайн-зустрічі студентів з випускниками ФТІ, на яких відбулися змістовні розмови випускників зі студентами про можливості, які дає  ФТІ; про те, як успішно працевлаштуватись і які навички в цьому допоможуть.

Колектив студентів і викладачів Фізтеху зробив усе можливе, щоб святковий тиждень був цікавим, інформативним і корисним.

З днем народження, ФТІ!

Тетяна Литвинова, заступник директора ФТІ

Дата події