На запрошення керівництва КПІ ім. Ігоря Сікорського 9 жовтня відбувся візит до університету  Тимчасово повіреного у справах Посольства Федеративної Республіки Нігерія в Україні Мартіна Сенкома Адаму. Разом з ним прибула голова канцелярії Посольства Федеративної Республіки Нігерія в Україні Естер Сансува.

З гостями зустрілися проректор університету з міжнародних зв'язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко і заступник директора Центру міжнародної освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського Віталій Овєчкін.

Згідно з програмою візиту відбулося обговорення питання співпраці у сфері освіти, якому передували відвідання Державного політехнічного музею України при КПІ ім. Ігоря Сікорського і його Відділу авіації і космонавтики та презентація КПІ ім. Ігоря Сікорського.

"Ми запропонували гостям у плані співпраці з КПІ спільно  визначити напрями у сфері освіти, які є важливими для розвитку економіки їхньої країни, і вже після цього можна буде сформулювати, які освітні програми нашого університету можуть задовольнити потреби в підготовці кадрів для Нігерії,  –  зауважив після зустрічі Сергій Сидоренко. – Підготовка для цієї країни кількох десятків фахівців стала б непоганою платформою для більш широкого розвитку зовнішньоекономічної співпраці України з Нігерією".

Своєю чергою, Мартін Сенком Адаму пообіцяв здійснити низку  заходів щодо подолання браку інформації про Україну і КПІ в його країні – це робота з Міністерством освіти Нігерії, залучення засобів масової інформації та інше.

Отже, за словами Сергія Сидоренка, ми маємо сподівання на подальше просування іміджу України та КПІ за кордоном та збільшення кількості іноземних громадян, які прибуватимуть для навчання в Київській політехніці.

Наприкінці візиту гості відвідали Центр міжнародної освіти КПІ ім. Ігоря Сікорського, де зустрілися зі студентами з Нігерії, які навчаються в нашому університеті.

Дата події