До КПІ з візитом завітала делегація Служби зовнішньої розвідки України.

У ході зустрічі сторони обговорили головні напрями співпраці, яка триває з 2007 року. За період співробітництва КПІ створив для Служби розвідки близько 30 систем різного спрямування в галузі кібербезпеки, радіоелектронної розвідки, технічного й програмного захисту інформації тощо. Роботу над спільними проєктами планують поновити за усіма вищезгаданими напрямами.

Нині співпраця виходить на якісно новий рівень: у розробленні – спеціальні космічні системи та системи кібернетичного захисту нового покоління. Проєкти готуватимуть спільні групи фахівців КПІ та СЗР.

Важливий елемент спільної роботи – Інформаційно-аналітичний ситуаційний центр КПІ, в якому представники СЗР вбачають інструмент для ухвалення рішень у секторі державної безпеки й оборони. В основі роботи центру – системи інтелектуального аналізу великих обсягів даних, сукупність математичних методів і моделей, штучний інтелект, який, усебічно вивчивши певну проблему, вибудовує різні сценарії розвитку непередбачуваних подій і наслідків.

«Я маю надію, що та співпраця, що існувала багато років між КПІ та Службою зовнішньої розвідки України, зараз набуває нових масштабів і нової якості», – зазначив ректор КПІ Михайло Згуровський.

Дата події