8 липня 2020 року відбулося чергове засідання Ради з питань розвитку університету.
У порядку денному було розглянуто декілька питань щодо збільшення фінансування на видатки розвитку, а саме:

1. Головний бухгалтер СУББОТІНА Людмила надала інформацію про наявність економії коштів загального фонду з оплати опалення та гарячого водопостачання (14 млн грн) та можливість їх використання на фінансування поточних ремонтів у навчальних корпусах.

Рада підтримала цю пропозицію і ухвалила план проведення поточного ремонту в корпусах та капітального ремонту місць загального користування, наданий проректором з господарської роботи КОНДРАТЮКОМ Вадимом, на суму 14 млн грн з коштів загального фонду та вивільнених коштів спеціального фонду.

Член Ради – декан ФМП ДИЧКА Іван запропонував включити до плану ремонтних робіт в аудиторіях прокладення електромереж до визначених місць встановлення мультимедійних пристроїв та інтерактивних екранів, що також було підтримано членами Ради.

2. Розглянуто заявку НТБ щодо виділення додаткових коштів у сумі 709 тис. грн на придбання бібліотечних фондів для факультету лінгвістики. У виділенні додаткових коштів було відмовлено, оскільки це не є першочерговим, а в наданих раніше планових кошторисах цих підрозділів закладено відповідні кошти на підручники.

Рада ухвалила рішення запропонувати директору НТБ і декану ФЛ вирішити це питання за рахунок коштів у межах представлених раніше кошторисів обох підрозділів.

3. Розглянуто можливість фінансування обладнання приміщень для створення студентського простору в корпусі №32 (службова проректора з навчально-виховної роботи СЕМІНСЬКОЇ Наталії). Метою створення є забезпечення студентів можливістю готуватися до занять, розвиватися тощо. У приміщенні немає опалення й не відчиняються вікна, що не є сприятливим для постійного перебування.

Рада ухвалила рішення про виділення коштів у сумі 120 тис. грн на придбання кондиціонерів для цих приміщень.

4. Розглянуто пропозицію проректора МЕЛЬНИЧЕНКА Анатолія щодо придбання серверів і мережних сховищ для потреб дистанційної освіти.

У сучасних умовах це є одним з пріоритетних напрямів розвитку університету. Рада ухвалила рішення доручити проректору МЕЛЬНИЧЕНКУ Анатолію детально вивчити цю проблему та в найкоротший термін підготувати конкретні пропозиції її вирішення.

5. Розглянуто пропозицію проректора КОНДРАТЮКА Вадима щодо необхідності придбання устаткування для подрібнення негабаритних відходів. Обґрунтування полягає в тому, що університет щорічно сплачує близько 250 тис. грн за вивезення відходів від догляду за деревами та кущами. Окупність такого обладнання становить шість місяців. Таким чином реально вивільнені кошти можна спрямувати на інші, зокрема і першочергові, потреби університету.

Рада ухвалила рішення виділити кошти в сумі 120 тис. грн на придбання подрібнювача гілок для забезпечення господарського відділу сучасним і ефективним засобом утилізації відходів від догляду за зеленими насадженнями.

Засідання Ради проводилось у дистанційному режимі. Рішення з усіх питань порядку денного ухвалено членами Ради, що оформлено відповідним протоколом.

Дата події