12 лютого КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідали координатор міжнародної діяльності проєкту ТАВІР Фуркан Коджа (Турецька Республіка) та координаторка з питань освіти, т.в.о. директора Інституту ім. Юнуса Емре Світлана Урум.

З гостями зустрілися проректор з міжнародних зв'язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступник проректора з міжнародних зв'язків Ксенія Юдкова, спеціаліст департаменту  міжнародного співробітництва Валерія Русскова та інші.

Учасники зустрічі обговорили напрями і можливості співпраці, намітили свої подальші дії з реалізації проєкту ТАВІР.

Про головні моменти зустрічі та досягнуті домовленості кореспонденту "КП" розповіла  Ксенія Юдкова: "ТАВІР – це проєкт академічного та наукового співробітництва Туреччини з іншими країнами. Реалізується проєкт інститутами Юнуса Емре, з якими КПІ активно співпрацює. В останні роки наш університет уже  здійснив низку заходів з одним із інститутів Юнуса Емре. Сьогодні проєкт уперше заходить в Україну, і заходить саме в КПІ. Під час зустрічі ми домовилися про підписання протоколу меморандуму, за яким КПІ стане партнером проєкту ТАВІР, і таким чином отримає доступ до можливостей проєкту, а це – конференції, воркшопи, літні школи тощо. Також ми отримали  запрошення на кілька цікавих подій, які пройдуть у Туреччині. Перша – це Technofest-2020 за 19 напрямами науки і техніки, який проводитиметься восени цього року. Друга – науково-практична конференція, присвячена розвитку агротехнологій, яка також викликає в нас велику цікавість. Третя подія – це дводенний воркшоп, присвячений цифровій трансформації в університетському кампусі. Будемо також продовжувати  співпрацю в таких сферах, як авіація і космонавтика та ядерні технології. Не можна не згадати й про такі напрями співробітництва: подвійний диплом, академічна мобільність, наукова і освітньо-наукова співпраця між викладачами та науковцями, а також організація спільних заходів, конференцій, воркшопів, літніх шкіл. Ближчим часом турецькі партнери надішлють нам проєкт меморандуму, ми його узгодимо, і наступним кроком стане його  підписання за участю голови проєкту ТАВІР".

У рамках програми візиту гості ознайомилися з Алеєю видатних учених, життя і діяльність яких були тісно пов'язані з КПІ, відвідали Державний політехнічний музей при КПІ ім. Ігоря Сікорського та його Відділ авіації і космонавтики ім. Ігоря Сікорського.

Дата події