30 січня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідав голова місії з питань континентальної Європи Міністерства закордонних та європейських справ Французької Республіки Гійом П’єрр. Його супроводжували аташе з питань наукового та університетського співробітництва Посольства Франції в Україні Алікс де Гассар, координаторка бюро Campus France в Україні Ольга Хворостянко та координаторка стипендій Відділу наукового та університетського співробітництва Французького інституту в Україні Світлана Савищенко.

Для гостей було влаштовано коротку екскурсію по університетському кампусу та Державному політехнічному музею України при КПІ, після якої з ними зустрілися представники керівництва університету. З гостями поспілкувалися перший проректор університету академік НАН України Юрій Якименко, проректор з міжнародного співробітництва, член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступник директора департаменту міжнародного співробітництва Євген Поліщук, координаторка проєктів Українсько-Французького центру КПІ ім. Ігоря Сікорського Ольга Огурцова та інші. Учасники зустрічі обговорили подальші перспективи співпраці у сфері українсько-французьких академічних обмінів, і, звичайно, співробітництво КПІ з французькими вишами. Нині університет має 13 партнерів у Французькій Республіці. З двома з них – Університетом Ле Ман (Universite de le' Mans) та з всесвітньовідомою Політехнічною школою Еколь Політекнік (École Polytechnique) – працює за програмами подвійного диплома. Понад те, КПІ співпрацює і з іншими французькими університетами та організаціями в окремих спільних проектах, а його співробітники підтримують постійний зв’язок зі своїми французькими колегами. Тож поглиблення співпраці може бути цікавим і корисним для усіх її учасників – як з українського, так і з французького боку.

На фото учасники зустрічі з головою місії з питань континентальної Європи у Міністерстві закордонних та європейських справ Франції

Дата події