15 січня 2020 року в університеті відбувся круглий стіл за участю керівництва Солом'янського управління поліції ГУ Національної поліції в м. Києві, представників Громадської  ради  при Солом'янській районній державній адміністрації, проректора з адміністративної роботи університету Вадима Кондратюка, представників департаменту безпеки КПІ ім. Ігоря Сікорського. На ньому було обговорено питання подальшого налагодження співпраці поліції району і громадськості КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Начальник управління поліції Солом'янського району Павло Василенко у своєму виступі  підкреслив, що питання співпраці поліції з громадськістю є надзвичайно актуальними. Особливо важливо розглянути взаємодію громадських формувань і патрульної поліції, яка цілодобово забезпечує громадський порядок та безпеку, першою реагує на повідомлення про правопорушення і надзвичайні події, в разі необхідності надає громадянам невідкладну та первинну медичну допомогу, застосовує засоби адміністративного впливу до правопорушників, організовує заходи безпеки та оформлення необхідних документів на місці дорожньо-транспортних пригод.

Перший заступник начальника управління Віктор Михайленко розповів про стан оперативної обстановки в районі за минулий рік. Найбільше кримінальних і адміністративних правопорушень відбулося в громадських місцях – це хуліганство, пограбування, а також квартирні крадіжки.

Торкаючись  правопорушень серед молоді, начальник сектору ювенальної превенції поліції Віталій Бойко наголосив на необхідності спільної роботи та взаємодії з громадськістю в боротьбі з наркоманією, домашнім насильством, в протидії булінгу, боротьбі за права дитини та за безпеку в  інтернеті.

"Задля забезпечення належного громадського порядку, – розповів проректор з адміністративної роботи Вадим Кондратюк, – у КПІ ім. Ігоря Сікорського впроваджено Комплексну інтегровану систему контролю та управління доступом і безпеки інформації, завдяки якій вдалося знизити рівень правопорушень у навчальних корпусах №№ 1,7,18 та в бібліотеці університету. Тому поставлено завдання до 2022 року збільшити кількість камер відеоспостереження на території університету та за допомогою систем контролю й управління доступом  забезпечити належний пропускний режим у навчальних корпусах".

Основні пріоритети в питаннях взаємодії з поліцією району – організація спільного патрулювання зі студентами за визначеними маршрутами території університету, особливо під час масових заходів, виявлення розповсюджувачів наркотиків та недопущення крадіжок у студентів та співробітників вишу. 

Учасники круглого столу обговорили ще низку проблем, які необхідно вирішувати в Солом'янському районі, зокрема дотримання правил благоустрою, дорожнього руху, недопущення захоплення земельних ділянок у приватному секторі, стихійної торгівлі, паління і розпиття алкоголю в заборонених місцях, розповсюдження наркотичних засобів, нанесення написів на будинках. Порушувалися також питання щодо вдосконалення порядку реєстрації заяв і повідомлень, електронних звернень громадян, що надходять до поліції.

Інф. департаменту безпеки КПІ ім. Ігоря Сікорського

Дата події