12 липня 2019 року в залі засідань Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського відбулося урочисте вручення дипломів першому випуску магістрів за освітньою програмою "Управління у сфері оборонно-промислового комплексу". Дипломи отримали 113 фахівців, які успішно виконали навчальну програму і набули знань, умінь та навичок, необхідних для сучасної модернізації оборонного комплексу.

Наприкінці 2017 р. КПІ ім. Ігоря Сікорського і Державний концерн "Укроборонпром" уклали угоду про співробітництво у справі підготовки висококваліфікованих фахівців для підприємств концерну. Урочисте відкриття та представлення Програми підготовки фахівців цього концерну за спеціалізацією "Управління у сфері оборонно-промислового комплексу" відбулося 26 лютого 2018 р. Перший етап цієї підготовки був реалізований на базі Навчально-методичного комплексу "Інститут післядипломної освіти". Влітку 2018 року фахівці "Укроборонпрому", випускники Інституту післядипломної освіти отримали сертифікати про підвищення кваліфікації за відповідною програмою.

Наступним кроком співробітництва було відкриття магістерської освітньої програми "Управління у сфері оборонно-промислового комплексу" на факультеті менеджменту та маркетингу. На навчання у магістратурі були запрошені працівники концерну "Укроборонпром", державних установ, промислових підприємств Міністерства оборони України, інших силових відомств, а також спеціалісти приватних оборонних фірм.

Магістерська програма передбачає інтенсивну півторарічну підготовку фахівців для оборонної промисловості України за узгодженим з "Укроборонпромом" переліком дисциплін та їх тематикою. Розробка методичного забезпечення, організація і проведення навчального процесу здійснювались викладачами факультету менеджменту та маркетингу, факультету соціології і права, інших факультетів нашого університету. У рамках цієї програми реалізовано принцип синергетичного ефекту, коли поєднання різних напрямів науково-методичних розробок фахівців кафедр КПІ ім. Ігоря Сікорського та практичного досвіду фахівців оборонної сфери дозволило забезпечити високий рівень якості навчального процесу.

С.В.Войтко, д.е.н., проф., зав. каф. міжнародної економіки

Дата події