25 січня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідав президент Українсько-Арабської Ділової Ради шейх Емад Абу Алруб та представники керівництва цієї організації. 

З гостями зустрілися проректор з міжнародних зв'язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, заступник проректора з міжнародних зв'язків Ксенія Юдкова, заступник проректора з міжнародних зв'язків – начальник відділу міжнародних проектів Сергій Шукаєв, заступник проректора з наукової роботи Ігор Литвинов та інші.

Громадську організацію "Українсько-Арабська Ділова Рада" (УАДР) створено два роки тому з метою розвитку всебічних контактів між Україною та державами арабського світу. Нині представники УАДР співпрацюють з українським урядом. Понад те, вони як експерти співробітничають з усіма міжурядовими комісіями, створеними Україною з арабськими державами. Нині жоден із заходів, які відбуваються в Україні за участю цих країн, не обходиться без участі представників  УАДР. Організація працює практично в усіх галузях, для яких ділові та культурні контакти з країнами арабського світу можуть бути цікавими. Однією з найбільш перспективних у цьому сенсі сфер співпраці є царина вищої освіти. А одним із найцікавіших  партнерів, за словами шейха Емад Абу Алруба, – Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського".

Тож учасники зустрічі обговорили питання розвитку і поглиблення науково-освітніх зв'язків між Україною та країнами арабського світу, збільшення числа арабських студентів в українських вишах, зокрема й у КПІ ім. Ігоря Сікорського, а також розгортання науково-технічної співпраці між українськими та арабськими університетами.  Сергій Сидоренко розповів про можливі напрями такої співпраці, й про ті з них, які могли б дати найшвидшу віддачу. Серед таких – співпраця в розвитку військово-промислового комплексу, агротехнологій, інформаційних технологій, нових матеріалів, біотехнологій тощо. Крім того, з боку КПІ ім. Ігоря Сікорського пролунала і пропозиція щодо створення на його базі спільного Українсько-Арабського центру, який міг би взяти на себе роль певного "містка співробітництва" між українськими вишами та навчальними закладами й іншими зацікавленими структурами арабських країн.

Насамкінець представники УАДР і КПІ ім. Ігоря Сікорського домовилися про підготовку меморандуму про співпрацю, в якому  мають бути відображені основні її напрями і форми.

Дата події