На початку січня Народна академічна хорова капела КПІ ім.Ігоря Сікорського взяла участь у ХХ Всеукраїнському Різдвяному фестивалі "Велика коляда" у м. Львові.

Фестиваль є значною культурною подією та посідає важливе місце у святкуванні Різдва. Тут зростають нові виконавці, нові творчі формації. Композитори пишуть обов'язкові для виконання твори, організатори упорядковують буклети, нотні збірки колядок та щедрівок. За двадцять років існування фестиваль виплекав традиції, вибудувався структурно, збагатився жанрово та підтримує високий мистецький і виконавський рівень.

На думку учасників, а їх зібралося близько 50 колективів (майже 2000 осіб), "Велика коляда" – це творчі зустрічі, заохочення учасників до виконання колядок, щедрівок, віншувань. Під церковним склепінням пролунали також  кращі з обов'язкових творів, які виконувалися на фестивалі впродовж його існування.

Учасниками фестивалю є аматорські та професійні колективи, дитячі, однорідні та мішані хори, фольклорні колективи, камерні ансамблі, оркестри народної музики, драматичні колективи, сольні виконавці з різних областей України та колективи з Білорусі.

Жителі та гості міста були вражені професійним виконанням музичних творів студентами-політехніками. Дякуємо колективу хорової капели та керівнику Руслану Бондару за високий професіоналізм і популяризацію нашого університету.

Інф. ЦКМ

Дата події