28 листопада в Центрі фізичного виховання та спорту КПІ ім. Ігоря Сікорського відкрито сучасний тир.

Тир відремонтовано і обладнано коштом військової кафедри університету. Стрілецьку справу в ньому опановуватимуть студенти, які навчаються на ній за програмою підготовки офіцерів запасу. Стрілятимуть тут зі зброї серйозної – автоматів АК-74, пістолетів Макарова, пістолетів Марголіна та малокаліберних гвинтівок. Тому й обладнано дві дистанції стрільби – 25 і 50 метрів. На вогневий рубіж зможуть одночасно виходити по чотири особи. Тож вогняну підготовку студенти КПІ ім. Ігоря Сікорського не лише вивчатимуть у теорії, але й набуватимуть відповідних навичок на практиці. І, як повідомив начальник кафедри полковник запасу Олексій Царенок, з наступного семестру тут розпочнеться проведення зі студентами кафедри тактичних стрільб з бойової зброї.

«Важко переоцінити значущість роботи, яку проводить нині військова кафедра. Адже підготовка офіцерів запасу без спеціальної теоретичної підготовки і без практичних занять просто неможлива. Тому сьогодні ми відкриваємо ще один підрозділ кафедри – тир для практичної підготовки та опанування стрілецької зброї. Без таких навичок також не можна уявити офіцера запасу, – сказав ректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Михайло Згуровський. – Ми щиро дякуємо усім викладачам і співробітникам кафедри і, зі свого боку, обіцяємо допомагати їм усім, чим можемо, разом з Міністерством оборони України, з яким ми у цих питаннях маємо повне взаєморозуміння».

Завершилася церемонія стрільбами з пістолета Макарова, участь у яких мали змогу взяти керівники структурних підрозділів університету, які прийшли на відкриття.

Дата події