18 жовтня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація Шенчженьского технічного університету (Китайська Народна Республіка) на чолі з його проректором Сунь Сянюй.

До складу делегації також входили декан Інституту нових матеріалів і нових енергій Хань Пайган, декан Інституту творчості та мистецтва Лю Шэнюань, начальник Центру управління лабораторіями та обладнанням Ян Цзин і викладач відділу міжнародного обміну та спіробітництва Лі Ян.

Заснований у 1993 році Шенчженьский технічний університет розташовано в місті, яке нині обіймає четверту позицію серед економічних центрів материкового Китаю (після Пекіну, Шанхаю та Гуанчжоу), і входить до п’ятірки трьох провідних фінансових центрів країни. За обсягами промислового виробництва Шенчжень займає друге місце з-поміж китайських міст. Тут працюють штаб-квартири деяких найбільших китайських компаній світового рівня, які виробляють телекомунікаційне обладнання, засоби зв’язку та інше. Тож університет співпрацює з найсучаснішими інноваційними підприємствами і готує для них кадри. А ще, у 2017 році він став лідером серед китайських вишів за кількістю заявок, поданих на отримання міжнародних патентів.

З гостями зустрілися проректор з навчально-виховної роботи Петро Киричок, завідувач кафедри загальної фізики Віталій Котовський, заступник директора Видавничо-поліграфічного інституту КПІ ім. Ігоря Сікорського з навчально-виховної роботи зі студентами Оксана Лотоцька, доцент кафедри графіки Видавничо-поліграфічного інституту Юрій Пшеничний та інші. У зустрічі також узяли участь заступник Голови Національної спілки художників України Микола Кищук та член Національної спілки художників України Сергій Ковтун.

Учасники зустрічі провели одне для одного презентації своїх університетів і обговорили питання налагодження співпраці та її можливі напрями.

Насамкінець, було підписано меморандум про співпрацю, метою якого є сприяння обміну та співробітництву в галузі науки та мистецтва, а також створення для студентів можливостей отримувати освіту не лише в своїй країні, але й за її межами. Форми і умови співпраці за окремими напрямами, згідно з цим документом, врегульовуватимуться окремими угодами.

Від імені КПІ ім. Ігоря Сікорського документ підписав проректор Петро Киричок, від імені Шенчженьского технічного університету – проректор Сунь Сянюй.

Дата події