28 вересня, напередодні Веукраїнського дня бібліотек, у Науково-технічній бібліотеці КПІ ім. Ігоря Сікорського її співробітники, партнери і читачі відзначили «Library Day 2018», який проходив під гаслом «Бібліотека Відкрита».

Власне, про відкритість університетської бібліотеки та про те, що вона стає, чи, радше, вже стала, простором не лише читання, але й набуття нових вмінь і навичок, спілкування, народження ідей і, врешті-решт, просто відпочинку, говорили всі, хто брав слово.

А розпочала розповідь про проекти, які реалізуються в бібліотеці, і які стартуватимуть ближчим часом, директор НТБ Оксана Бруй. Розповісти є про що: студенти і співробітники КПІ тут нині не лише читають, але й долучаються до різноманітних програм; поліпшують власний англійський, спілкуючись з носіями в English Speaking Club; слухають цікаві лекції; обмінюються думками в дискусійних клубах; працюють на хакатонах, у воркшопах і в коворкінгах; беруть участь у бізнес-іграх; займаються багатьма іншими цікавими справами і навіть відпочивають. Рефреном у виступах Оксани Бруй та її колег лунали слова «відкритість, відкрита, відкриті». «Ми відкриті для ідей, і, найголовніше, для людей!», – наголосила і Оксана Бруй, завершуючи свій виступ.

«Бібліотека нині стала, без перебільшення, центром, в якому концентруються ідеї, люди, реалізуються цікаві проекти. І ми будемо й надалі все це підтримувати», – наголосив, вітаючи учасників святкової зустрічі, перший проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського академік НАН України Юрій Якименко.

Першим з-поміж представників компаній-партнерів НТБ, які прийшли привітати її співробітників з професійним святом, виступив менеджер з питань освіти та розвитку персоналу компанії «EPAM Systems Україна» Олексій Дишлевий. Компанія щойно зробила бібліотеці щедрий дар: передала 50 Тонких клієнтів HP t5630 та 100 моніторів 19" HP Compaq LA1951g. Тонкі клієнти, тобто пристрої введення та відображення інформації, які фактично є компактними комп’ютерами, завантаження операційної системи котрих відбувається на сервері, вже тестують у Залі каталогів. У читальних залах вже розпочато і заміну моніторів. Варто зауважити, що компанія «EPAM Systems Україна» не вперше передає в дар бібліотеці сучасне обладнання: вже більше двох років тут працює потужний сервер, подарований нею раніше. А загалом, як зауважив Юрій Якименко, компанія є надійним другом і партнером університету.

І ще одним подарунком до свята стала інформація про присвоєння Науково-технічній бібліотеці КПІ ім. Ігоря Сікорського почесного звання «Бібліотека року 2018», якою під оплески поділилася з присутніми виконавчий директор Української бібліотечної асоціації Ярослава Сошинська.

Офіційна частина, яка, проте, вийшла зовсім не офіційною, а теплою і невимушеною, завершилася спільним підписанням учасниками зустрічі банеру бібліотеки. А насамкінець перед присутніми виступили актори Творчого об’єднання «Ніч в університеті» з міні-виставою «Третє місце людини», яку, звісно ж, було присвячено життю бібліотеки.

На фото: виступає Оксана Бруй

Дата події