28 вересня КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація Китайського університету океанології (м. Ціндао, КНР) на чолі з Президентом цього навчального закладу Ю Джайганом.

Китайський університет океанології розташовано в місті Ціндао у східній частині провінції Шаньдун. Це портове місто є одним із найважливіших економічних центрів Китайської Народної Республіки. Університет входить до числа провідних китайських вишів. Він має чудову матеріально-технічну базу – навчальні й науково-навчальні лабораторії, сучасну бібліотеку й навіть чотири власні дослідницько-навчальні судна тощо. Втім, підготовка, яку отримують тут студенти, виходить за межі лише океанології та морської справи. В університеті нині відкрито 20 коледжів і шкіл, у тому числі й інформаційних технологій, хімічних технологій, харчових технологій, матеріалознавства, математичних наук, менеджменту, економіки тощо. А навчаються в ньому понад 28 тисяч студентів, у тому числі більше тисячі студентів-іноземців.

З гостями зустрілися проректор університету з міжнародних зв'язків член-кореспондент НАН України Сергій Сидоренко, начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності департаменту міжнародного співробітництва Андрій Шишолін та інші.

Учасники зустрічі провели одне для одного презентації своїх університетів і обговорили питання налагодження співпраці та її можливі напрями, зокрема, у сферах комп’ютерних наук, інженерії, нових матеріалів, біотехнологій та інших.

Насамкінець гості оглянули кампус університету й пам’ятник Конфуцію на Площі знань.

Дата події