24–25 вересня КПІ ім. Ігоря Сікорського вітав гостей – учасників семінару з боротьби з кіберзлочинністю та зі співпраці в рамках команд реагування на комп'ютерні інциденти (CERT) й інциденти комп'ютерної безпеки (CSIRT). Захід був організований і підтриманий командою проекту "Cybercrime @ EAP" в Україні.

Проект Cybercrime @ EAP 2018, який впроваджується у життя управлінням Ради Європи "Cybercrime Prograe", присвячено публічно-приватному співробітництву у сфері боротьби з кіберзлочинами та електронних доказів. В Україні цей проект значною мірою сприяв розвитку нормативно-правової бази для співробітництва (процесуальне законодавство та проект угоди про співпрацю).

Організатори семінару ставили на меті сприяння  поліпшенню державно-приватного співробітництва з протидії кіберзлочинам та у сфері використання електронних доказів у країнах Східного партнерства. Тож серед учасників були представники Ради Європи, Міністерства закордонних справ, Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, КПІ ім. Ігоря Сікорського та багатьох інших структур.

Учасники мали змогу обговорити такі теми, як стратегічний підхід до кібербезпеки та кіберзлочинності, питання нормативної бази у сфері кібербезпеки, питання розвідки на основі відкритих джерел та аналіз загроз, найкращі практики спільних операцій з правоохоронними органами та багато інших тем та питань, що представляли інтерес для присутніх.

Інф. ДМС

Дата події