У КПІ ім. Ігоря Сікорського на базі Інституту енергозбереження та енергоменеджменту з 23 по 26 квітня 2018 року за наказом Міністерства освіти і науки України пройшов ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності 141  "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" (спеціалізація "Енергетичний менеджмент та енергоефективність") та спеціальності 144 "Теплоенергетика" (спеціалізація "Енергетичний менеджмент та інжиніринг") 2017/2018 н.р.

В олімпіаді взяли участь шістдесят представників тринадцяти провідних закладів вищої освіти України. Її програма була розрахована на три дні: організатори подбали про те, щоб учасники не тільки розв'язували конкурсні задачі, але й відвідали лабораторії кафедри електропостачання і кафедри теплотехніки та енергозбереження ІЕЕ, а в останній день цього турніру – й узяли участь в урочистій церемонії підбиття його підсумків і нагородження переможців.

Білет олімпіади складався з двох теоретичних питань і трьох задач, пов'язаних з проблемами електротехніки, теплоенергетики й енергетичного менеджменту. Конкурсні роботи студентів-учасників олімпіади перевіряли і оцінювали члени журі, до складу якого входили викладачі усіх тринадцяти закладів вищої освіти України.

Переможцями олімпіади в особистому заліку стали:

  • зі спеціальності 141 "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка" перше місце виборов Артем Терещенко (Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут"), друге – Ілля Кампос (Одеський національний політехнічний університет), третє – Михайло Добровольський (КПІ ім. Ігоря Сікорського);
  • зі спеціальності 144 "Теплоенергетика" перше місце у Павла Сердечного (КПІ ім. Ігоря Сікорського); друге – у Віти Боряк (Сумський державний університет); третє – у Марка Шляхова (Національний аерокосмічний університет ім. М.Є.Жуковського "Харківський авіаційний інститут").

У командному заліку перше місце здобула команда КПІ ім. Ігоря Сікорського, друге – у команди Національного технічного університету  "Харківський політехнічний інститут", третє – у посланців Національного  аерокосмічного університету ім. М.Є.Жуковського "Харківський авіаційний інститут".

Оргкомітет олімпіади висловлює вдячність керівництву та провідним викладачам університетів, які підготували обдаровану студентську молодь, що здатна вирішувати складні питання та у подальшому впроваджуватиме ідеї енергозбереження й енергоменеджменту в життя.

Особлива подяка спонсорам олімпіади, які підготували чудові подарунки студентам і викладачам ЗВО і без яких неможливо було провести нагородження й урочисте закриття олімпіади – компаніям "HERZ", "Viessmann Україна", "WILO Україна", "Bosch Україна", "Промгазсервіс", "E.NEXT Україна".

Оргкомітет олімпіади також висловлює щиру вдячність співробітникам кафедр електропостачання (ЕП) та теплотехніки та енергозбереження (ТЕ), які зробили вагомий внесок в організацію та проведення олімпіади – завідувачу кафедри ЕП В.А.Попову, доценту кафедри ЕП О.В.Бориченко, старшому викладачу кафедри ЕП О.С.Ярмолюк, завідувачу кафедри ТЕ В.І. Дешку, доценту кафедри ТЕ В.О. Виноградову-Салтикову, асистенту кафедри ТЕ Н.А.Буяк.

О.С.Ярмолюк, ст. викл. ІЕЕ, На фото Призери олімпіади

Дата події