Наша газета вже писала про XVIII Міжнародну науково-практичну конференцію "Відновлювана енергетика та енергоефективність у XXI столітті", що відбулася наприкінці вересня в КПІ ім. Ігоря Сікорського. Окрім університету, її організаторами виступили Національна академія наук України, Представництво Польської академії наук у м. Києві, Інститут відновлюваної енергетики НАН України, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України, Українсько-Польський центр розвитку технологій відновлюваних джерел енергії та енергоефективності, Українсько-Польський центр КПІ ім. Ігоря Сікорського та інші.

Уперше за роки проведення  конференції, 29 вересня відбулося засідання молодіжної секції. Воно проходило на факультеті електроенерготехніки та автоматики на базі Українсько-Польського центру розвитку технологій відновлюваних джерел енергії та енергоефективності кафедри відновлюваних джерел енергії.

Костянтин Найдьон з експериментальною міні-моделлю системи стеження за Сонцем на базі приватного будинкуУчасть у засіданні взяли понад 50 школярів та керівників їхніх наукових проектів з Волинської, Донецької, Полтавської, Івано-Франківської та Київської областей. Місто Київ представляли школярі Київської інженерної гімназії та гімназії "Діалог".

Метою конференції було обговорення проблем та перспектив розвитку використання відновлюваних джерел енергії, електро- і біоенергетичних ресурсів, тепла землі і теплопостачання країни за рахунок енергії Сонця, вітру, гідроенергетичних ресурсів, а також реалізації заходів для енергозбереження та енергоефективності.

Школярі надіслали на конференцію 20 доповідей. Окремим розділом їх було включено до збірника тез доповідей. За участь у конференції всі учасники молодіжної секції конференції отримали сертифікати та подяки.

У рамках заходу учні ознайомилися з історією університету, оглянули територію кампусу КПІ ім. Ігоря Сікорського та експозиції Державного музею техніки, відвідали кафедру відновлюваних джерел енергії та Українсько-Польський центр розвитку технологій відновлюваних джерел енергії та енергоефективності.

В. І. Будько, к.т.н., доц. каф. ВДЕ, ФЕА

Дата події