У грудні 2017 року відбулася наукова школа "Технологія організації та здійснення наукового дослідження з математики", організована фізико-математичним факультетом (ФМФ) Національного технічного університету України "Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського" спільно з департаментом освіти та науки Київської обласної державної адміністрації і Київським обласним комунальним позашкільним навчальним закладом "Мала академія наук учнівської молоді" (МАНУМ).

Учасники школи із зацікавленістю прослухали доповідь завідувача кафедри математичного аналізу та теорії ймовірностей О.І. Клесова про сучасні застосування математики у криптографії та переглянули відеоролик про дисципліну "Елементи теорії чисел та криптографії", яка викладається студентам ФМФ.

Виконувач обов'язків завідувача кафедри математичної фізики В.М. Горбачук розповів слухачам про логіку побудови наукового дослідження з математики, О.В. Матвійчук – про етапи наукового дослідження та складові звіту про нього, Т.Г. Чижська – про приклад успішної наукової роботи на конкурсі МАН, а Т.В. Авдєєва – про презентацію результатів наукового дослідження.

Для учасників школи О.П. Довженко та Г.В. Самар провели екскурсії навчальними та науково-дослідними лабораторіями факультету.

Участь у школі "Технологія організації та здійснення наукового дослідження з математики" взяли більше 100 учнів 9-11 класів закладів загальної середньої освіти Київської області – члени Київського обласного територіального відділення МАНУМ – та педагоги, керівники учнівських науково-дослідницьких робіт з наукового відділення "Математика". Захід було організовано в рамках професійно-організаційної роботи ФМФ з талановитою молоддю.

Інф. ФМФ

Дата події