17 жовтня в Картинній галереї КПІ ім. Ігоря Сікорського відкрилась виставка картин під назвою "Калейдоскоп". Виставку організовано за сприяння громадської організації "Жінки майбутнього". Глядачам представлено роботи Ірини Кравченко в жанрі живопису і Олександра Пелешка в жанрі графіки.

Ірини КравченкоУлюблена тема живопису Ірини Кравченко – квітковий натюрморт та ліричний пейзаж. У доробку художниці 15 персональних виставок, її твори зберігаються в музейних колекціях України та приватних зібраннях України, Росії, країн Європи. Для неї характерні ознаки живописної образності, контрастність форм, динамічність композиції. Художниці притаманна особлива техніка виконання, роботи за її манерою пізнавані серед прихильників живопису.

Олександр Пелешко – неодноразовий учасник республіканських і обласних виставок. Його твори зберігаються в музейних колекціях України та приватних зібраннях України, Польщі, Німеччини. З-поміж традиційних живописних технік художник надає перевагу акварельному живопису. Його роботи дихають надзвичайною свіжістю, прозорістю, водною стихією. Крім  традиційної  акварелі, митець представив графічні твори в авторській техніці. Вони ілюструють окремі поетичні твори Т. Г. Шевченка: тут і трагічний образ Катерини, і "Сестри, сестри, горе вам…", і самотня тополя край дороги та інше. Складну кольорову гаму було створено і зорганізовано завдяки застосуванню авторської графічної техніки, що базується на двох техніках – монументальному  "сграфіто" та станковій "гратографії". Сутність однієї і другої у "вишкрябуванні" верхнього шару фарби до нижнього, іншого кольору, що створює цікаві ефекти. У "сграфіто" їх може бути декілька, а в гратографії тільки два – білий і чорний кольори.

Уcі охочі можуть відвідати виставку до 30 жовтня.

Дата події