15 вересня 2017 р. на кафедрі теплоенергетичних установок теплових і атомних електростанцій (ТЕУ Т і АЕС) теплоенергетичного факультету відбулась зустріч випускників кафедри 1967 року (групи АТЕУ-102) з керівництвом ТЕФ та професорсько-викладацьким складом кафедри. На зустрічі були присутні кілька випускників ТЕФ інших спеціальностей (проф. І.І.Пуховий з гр. ТП-103 та Л.М.Терещенко, А.К.Терещенко, А.Ф.Кучеренко з гр. ТЕУ-104, 105).

50 років тому 19 випускників кафедри ТЕУ і АТЕУ (теплоенергетичних установок і автоматизації теплоенергетичних установок – такою була назва кафедри в ті роки) закінчили Київський політехнічний інститут за спеціальністю "Автоматизація теплоенергетичних процесів". Група складалась в основному з демобілізованих та з тих, які мали стаж практичної роботи. Два випускники (О.В.Георгієв і В.П.Свіриденко) отримали дипломи з відзнакою. Група АТЕУ-102 на першому курсі нараховувала 31 студента, а навчання закінчили 19 осіб. З першого року навчання і до випуску група була дружною і згуртованою, в чому чимала заслуга незмінного старости Б.С.Гадзевича. Куратором групи був доц. В.М.Крижановський, який неодноразово допомагав у складних ситуаціях.

Студентам гр. АТЕУ-102 лекції читали такі висококваліфіковані викладачі, як проф. Б.П.Таранов, проф. В.В.Хільчевський, проф. Т.В.Путята, доц. Ю.А.Бабенко, доц. Д.К.Широкий, доц. В.Й.Першин, доц. Л.М.Воловень, доц. Ю.Ф.Ткачук, доц. М.К.Пилипко та ін. За роки навчання в Київському політехнічному студенти виїжджали на сільськогосподарські роботи, освоювали цілину, брали активну участь у спортивному і культурному житті факультету й інституту. Випускники гр. АТЕУ-102 після державного розподілу успішно працювали в наукових, проектних, пуско-налагоджувальних організаціях та на великих енергетичних об'єктах країни. Серед них – два кандидати технічних наук: доц. О.В.Георгієв та к.т.н. О.М.Тамразов. Випускники групи АТЕУ-102 регулярно зустрічаються у стінах рідного інституту.

Нинішня зустріч пройшла в дружній теплій атмосфері. Випускників привітали завідувач кафедри проф. О.Ю.Черноусенко та проф. Л.А.Кєсова. На зустрічі з "ювілярами" також були присутні їхні викладачі: доц. В.І.Першин (курс лекцій з "САУ ТЕС"), д.т.н. Л.О.Гріффен (практичні заняття з "ТАУ"), ст. викл. А.А.Гавриш (практичні заняття з вищої математики), які привітали гостей та поділилися спогадами. У свою чергу, випускники подякували викладачам за глибокі знання, набуті в інституті, за можливість згадати свою юність та побажали їм доброго здоров'я й усіляких гараздів у житті.

О.Ю.Черноусенко, проф., О.В.Георгієв, доц., випускник 1967 р.

Дата події