7 липня у залі Вченої ради Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» відбулася урочиста церемонія закриття і нагородження переможців Дванадцятої відкритої міжнародної студентської олімпіади з програмування імені С. О. Лебедєва та В. М. Глушкова «KPI-OPEN 2017».

Задачі, що пропонують учасникам організатори «KPI-OPEN», легкими не бувають. Тому й перемога чи призове місце в Олімпіаді – визнання надзвичайно високого рівня команди. Понад те, якщо команда змогла розв’язати хоча б третину задач обох турів – це вже неабиякий успіх. Не всім це, зазвичай, вдається. Цього року серед команд, які стартували в «KPI-OPEN 2017», двадцять так і не змогли здолати жодного завдання ані в першому, ані в другому турах, і отримали нульовий результат. А з усіма чотирнадцятьма задачами двох турів не впоралася жодна. Тому тих учасників, які змогли протриматися обидва тури, також можна вважати переможцями. Проте навіть для аутсайдерів участь у турнірі була корисною: вони побачили, чого саме їм бракує для того, щоб стати врівень з кращими. Ну а переможці та призери змогли оцінити власні сили і отримали підтвердження того, що рухаються у правильному напрямі.

Тож, за традицією, команди, які обійняли з двадцять шостого по четверте місця включно, тобто ті, які за різні проміжки часу розв’язали від трьох до восьми задач, були нагороджені дипломами.

А переможцями Олімпіади 2017 року журі визнало такі команди:

3 місце присуджено трьом командам – «Vertex Cover» (Тартуський університет, Естонія), «Society» (Національний технічний університет «Харківський політехнічний інститут») і «UzhNU_Ringlabs_kabans» (Ужгородський національний університет).

2 місце – «UWR Bat-Eared Foxes» (Вроцлавський університет, Польща) та «LNU Algotesters» (Львівський національний університет імені Івана Франка).

Ну а головний приз турніру – прикрашену символікою Олімпіади «Кришталеву вежу» – маленьку копію однієї з веж головного корпусу КПІ ім. Ігоря Сікорського проректор Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Петро Киричок вручив членам команди «MIPT SBS» Московського фізико-технічного інституту, які вибороли на «KPI-OPEN 2017» 1 місце.

Отже, Дванадцята відкрита міжнародна студентська олімпіада з програмування імені С. О. Лебедєва та В. М. Глушкова «KPI-OPEN 2017» завершилася.

Докладніше про її правила, розподіл місць і бали, які набрали учасники, див. офіційний сайт олімпіади «KPI-OPEN» http://kpi-open.org/.

На фото: ініціатор проведення і співзасновник Олімпіади Іван Плотніков і проректор КПІ імені Ігоря Сікорського Петро Киричок з переможцями «KPI-OPEN 2017».

Дата події