Наприкінці червня – на початку липня Народний ансамбль народного танцю "Політехнік"  КПІ ім. Ігоря Сікорського з тріумфом гастролював Польщею. Танцюристи взяли участь у трьох міжнародних фестивалях.

Першим містом, яке відвідав ансамбль, було місто Піш. "Політехнік" радо зустрічали, влаштували цікаву екскурсію: ознайомили з архітектурою, історією та визначними місцями міста. Керівника ансамблю Уляну Захарову запросили до мерії, де за участю бургомістра обговорювали питання співпраці та культурного обміну між нашими країнами.

Основна подія, на яку і прибув ансамбль, – це VII Міжнародний ярмарок святого Яна, в якому взяли участь 15 ансамблів з 10 країн світу. Фестиваль проходив під відкритим небом в історичній частині міста, а подивитися на це дійство зібралися усі жителі. Народний ансамбль танцю"Політехнік" дав повний концерт з десяти номерів і на високому рівні представив культуру України, про що свідчили щирі овації глядачів та численні подяки організаторів конкурсу.

Далі  "Політехнік" побував у Бартошице, де у місцевому будинку культури проходив IV Міжнародний фестиваль фольклору "Краяка". Початок свята ознаменувала урочиста хода учасників фестивалю центром міста та спільна фотосесія. На фестивалі були представлені п'ять колективів з України, Польщі, Литви, Росії і Сербії. Публіка тепло зустрічала наших танцюристів, з кожним наступним номером глядачі все гучніше вітали артистів. Наприкінці зал аплодував стоячи, лунали вигуки "браво".

Третім містом, до якого прибув ансамбль з концертною програмою, було місто Елк. Там проходив найбільший фестиваль нашої подорожі – "Festiwal  Tеcza", в якому брали участь п'ятнадцять ансамблів з десяти країн: України, Польщі, Єгипту, Словенії, Македонії, Сербії, Литви, Грузії, Мексики, Болгарії. Ансамбль танцю "Політехнік" був удостоєний честі закривати фестиваль. Кульмінацією всього дійства став український народний танець "Гопак", який найбільше вразив публіку та супроводжувався численними оваціями і проханнями повторити виступ.

Після фестивальної частини подорожі ансамбль відвідав Варшаву і Краків з екскурсіями. Танцівники повернулися сповненими нових вражень і планів на майбутні зустрічі.

Інф. ЦКМ

Дата події