Командно-особиста першість КПІ ім. Ігоря Сікорського зі спортивної гімнастики пройшла 5 квітня 2017 року в приміщенні Спорткомплексу університету.

У змаганнях взяли участь 80 студентів – 34 хлопці та 46 дівчат з 25 факультетів та інститутів. Дівчата виконали вправи на різновисоких брусах, колоді, а також вільні вправи. Хлопці змагалися у вільних вправах, вправах на поперечині, коні-махах, кільцях та паралельних брусах.

Такі змагання не лише популяризують цей вид спорту, а й є підсумком проведеної протягом навчального року роботи. Як відзначають організатори, всі учасники показали високі результати, виявили наполегливість та жагу до перемоги.

учасниці змагань зі спортивної гімнастикиЗа результатами командної першості, перше місце здобула команда факультету біомедичної інженерії із загальним результатом 97,3 бала. З невеликим відривом їм поступилися команди хіміко-технологічного факультету (96,68 бала) та Фізико-технічного інституту (94,2 бала), що посіли друге й третє місця відповідно.

Особиста першість серед дівчат проходила за двома розрядами. Кращою серед учасниць за другим розрядом стала Юлія Потіп (ФБМІ, 48,8 бала). Друге місце зайняла Світлана Пилипенко (ФБМІ, 48,5 бала), третє – Маріанна Воловик (ІПСА, 47,1 бала). За третім розрядом місця серед дівчат розподілилися наступним чином: перше місце – Анастасія Баранюк (ТЕФ, 46,8 бала), друге – Анна Селіхова (ХТФ, 45,9 бала), третє – Марія Кислова (ФЛ, 45,8 бала).

Хлопці брали участь у змаганнях відразу з трьох розрядів. Перше місце за першим розрядом здобув Олексій Смєхнов (на фото, ХТФ, 50,7 бала). За другим розрядом перше місце дісталося Олександру Кравченку (ФТІ, 48,2 бала), друге – Дмитру Грачову (ФЕЛ, 45,9 бала). Перше місце за третім розрядом поділили між собою Влад Радченко (ІХФ) та Михайло Роспопчук (ФЕА) з результатом у 46,2 бала. Друге місце посів Андрій Дідус (ФПМ, 46,1 бала), третє – Вадим Яковенко (ФЕЛ, 45,9 бала).

У суддівстві змагань взяли участь представники Національного університету фізичного виховання та спорту України, Київського університету ім. Бориса Грінченка та Національного педагогічного університету ім. М.П.Драгоманова – майстри спорту зі спортивної гімнастики та судді вищої категорії.

Організатори та учасники першості висловлюють  подяку викладачам кафедри фізичного виховання, які підготували студентів до змагань, – В.Е.Добровольському, В.І.Шишацькій, І.В.Зеніній та А.М.Смовженко, а також викладачам кафедри, які брали участь у суддівстві, – Н.М.Іванюті та С.У.Шарафутдіновій.

В.І.Шишацька, старший викладач кафедри фізичного виховання

Дата події