На початку квітня в Києві проходитиме Форум ректорів вищих технічних навчальних закладів України та Республіки Польща. Його організаторами виступають Асоціація ректорів вищих технічних навчальних закладів України та Конференція ректорів технічних університетів Республіки Польща. Проводитиметься він за підтримки Міністерства освіти і науки України, Міністерства науки і вищої освіти Республіки Польща та польської освітянської фундації "Perspektywy". Почесне право приймати Форум отримав КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Нині підготовка до цієї події вступає в завершальну стадію. Задля узгодження програми Форуму в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу 6–7 березня збирався Міжнародний організаційний комітет Форуму.

Участь у його засіданні взяли заступник голови Івано-Франківської ОДА І.М.Пасічняк, ректор Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу академік НАН України Є.І.Крижанівський, ректор Національного університету "Львівська політехніка" Ю.Я.Бобало, ректор Тернопільського національного технічного університету ім. Івана Пулюя П.В.Ясній, заступники  голови Конференції ректорів технічних університетів Республіки Польща, ректор Познанського політехнічного університету "Познанська політехніка" проф. Томаш Лодиговський та ректор Опольського політехнічного університету "Опольська політехніка" проф. Марек Тукендорф, президент польської освітянської фундації "Perspektywy", віце-президент асоціації IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence Вальдемар Сівінський, проректори Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

КПІ ім. Ігоря Сікорського представляли на цьому засіданні співголова Міжнародного організаційного комітету Форуму, проректор з міжнародних зв'язків член-кореспондент НАН України С.І.Сидоренко та начальник відділу організаційного забезпечення міжнародної діяльності А.В.Ковтун.

Члени міжнародного організаційного комітету Форуму розглянули концепцію змістовної частини Форуму, проект його програми, проект складу керівних органів, кандидатури доповідачів тощо. З інформацією про хід підготовки заходу і в обговоренні виступили Є.І.Крижанівський, І.М.Пасічняк, С.І.Сидоренко, В.Сівінський, Т.Лодиговський, М.Тукендорф, П.В.Ясній.

Інф. ДМС

Дата події