17 лютого 2017 року КПІ ім. Ігоря Сікорського відвідала делегація представників Посольства КНР в Україні в особі Першого секретаря Посольства КНР в Україні Чжан Вея та Першого секретаря Посольства КНР в Україні Ван Цзіньго, який є куратором співпраці КНР та України у сфері науки та освіти.

Від університету були присутні: С.І. Сидоренко – проректор з науково-педагогічної роботи (міжнародні зв'язки); О.В. Коваль – заступник проректора з наукової роботи; В.О. Коваль – директор ЦМО; О.В. Збруцький – декан ФАКС; К.В. Юдкова – заст. керівника ДМС; А.П. Шишолін – начальник відділу зовнішньоекономічної діяльності.

Зустріч була присвячена обговоренню загальних питань розвитку подальшого співробітництва та плануванню підготовчих заходів для організації візиту до КПІ ім. Ігоря Сікорського Надзвичайного та Повноважного Посла КНР в Україні п. Ду Вея.

На тлі загальних питань для обговорення детальніше було розглянуто:

  • створення Інституту Конфуція по науці та техніці в КПІ ім. Ігоря Сікорського;
  • розширення співпраці з провідними китайськими компаніями;
  • розширення співпраці з освітніми установами – пошук університетів-партнерів та створення Українсько-Китайського центру;
  • інформацію про поточну співпрацю з Хуейчжоу, Шаогуань, Чжецян, Далян, Ціньдао, Гуанчжоу;
  • набір в КПІ громадян КНР на навчання: бакалаврат, магістратура, PhD;
  • залучення китайських інвесторів та спонсорів до проведення Фестивалю Sikorsky Challenge.

Для презентації університету як потенційного партнера у співпраці з китайськими компаніями та освітніми закладами проректор С.І. Сидоренко розповів про основні принципи та підходи до організації співробітництва у КПІ ім. Ігоря Сікорського з іноземним партнером. На механізмах та можливих формах співробітництва акцентував увагу у своїй доповіді і директор ЦМО В.О. Коваль. Засади науково-технічного співробітництва з КНР були презентовані заступником проректора з наукової роботи О.В. Ковалем.  

Зі свого боку, представники Посольства КНР в Україні наголосили на забезпеченні максимального сприяння університетові в реалізації запланованого проекту створення Інституту Конфуція по науці та техніці на базі КПІ ім. Ігоря Сікорського та інших перспективних проектів українсько-китайського співробітництва. Важливим кроком для подальшого розвитку має стати можливий візит до КПІ ім. Ігоря Сікорського Надзвичайного та Повноважного Посла КНР в Україні Ду Вея.

Таким чином, зустріч була проведена на високому рівні та мала значні позитивні результати для подальшого розвитку міжнародної співпраці КПІ ім. Ігоря Сікорського у китайському напрямку в галузі освіти, науки та інновацій. 

Інф. ДМС 

Дата події