Осіння виставка "Таланти КПІ" порадувала різноманіттям тем і жанрів. Зокрема, увагу відвідувачів привернули малюнки, виконані студентками 6-го курсу ІХФ Юлею та Анею Майовецькими. Поєднання ліній і штрихів, контрасти білого і чорного в їхніх роботах цілком відпо-відали назві номінації "Графіка" (з грецької – пишу, малюю). Фахівці вважають, що саме з малюнка і зародилося образотворче мистецтво. Без пензликів і фарб, за допомогою олівця чи вугілля гра-фікам вдається створювати насичені колоритом та змістом зображення. Якщо затриматися біля робіт Юлії та Ані на хвилину і спробувати уявити зображене наче зсередини, картинки магічним чином оживають: фізично відчувається, як плине час, портрети передають настрій і стан героїв, тварини демонструють притаманні саме їм риси. Пласке зображення сприймається як реальна об'ємна картинка. Це і є майстерність художника.

Дівчата вперше взяли участь у мистецькому конкурсі. До речі, зовсім випадково, за порадою свого викладача І.О.Мікульонка, за що йому вельми вдячні. І несподівано (але цілком заслужено. – Авт.) зайняли перше місце у своїй номінації. До цього мали досвід участі у виставках та ярмарках хендмейду, де пропонували авторські листівки й прикраси.

До Київської політехніки дівчата приїхали з Сумської області. Навчаються за фахом "Екологія й охорона навколишнього середовища". В університеті їм дуже подобається: обізнані викладачі, цікава майбутня робота, багато друзів і захоплень. На ближчі роки планують продовжити навчання в аспірантурі.

Про захоплення студенток малюванням добре знають колеги, бо нерідко замовляють портрети одногрупників та друзів у подарунок імениннику чи з іншої нагоди. Аня більше схильна зображувати людей, Юля – предмети. Іноді так захоплюються малюванням, що не помічають, як і ніч пролетить. А ще студентки співають у хоровій капелі КПІ, залюбки беруть участь у концертних програмах та фестивалях.

Кажуть, талановита людина – талановита в усьому. Основний талант студенток не лише в успішному навчанні та мистецьких надбаннях. Усі, з ким доводилося спілкуватися, відзначають надзвичайну працьовитість та скромність дівчат. Сьогоднішні реалії, коли новомодні менеджери вчать рекламувати і "продавати" себе, – не для них. Хочеться вірити, що доля буде прихильною і мудрою, і юні таланти з часом отримають гідне втілення і визнання.