Так колеги та численні вболівальники говорять про недавній виступ Народного ан­сам­блю народного тан­цю КПІ "Полі­тех­нік" на міському огляді-конкурсі народної творчості, де наші танцюристи посіли перше місце. Цей подарунок учасники творчого колективу зробили собі та й усім нам у рік свого ювілею – адже цього року вони святкують своє 70-річчя.    

У народних танцях, як і піснях, відображається характер народу, його завзяття та менталітет. В останні роки народні  надбання набувають все більшої популярності. Часто навіть на корпоративні заходи запрошують фольклорні колективи, які  влаштовують майстер-класи. А в КПІ далеко й ходити не треба. За роки існування ансамблю народного танцю кілька тисяч любителів – студентська молодь та викладачі університету – вчилися тут мистецтва пластичних ритмічних рухів. Величезна кількість нагород, почесних грамот та дипломів зберігається в архіві ансамблю, а географія гастрольних подорожей охоплює безліч міст в Україні та за кордоном.

Зовсім недавно в ансамблі з'явився новий ке­рівник – хореограф-постановник Уляна Захарова. Її метою є вивчення та збереження національних традицій, звича­їв і обрядів укра­їнського народу, створення на цій основі народних танців. За два місяці роботи Уляна показала свою май­стер­ність, вдихнувши в колектив нове життя. Готувалися до міського огляду-конкурсу напружено й нат­хненно: в рекордно короткий термін повністю оновили репертуар, самі шили костюми тощо. І ось – вимріяна перемога!

Ця молода дівчина як магніт притягує до себе енергійну талановиту молодь, яка з любов'ю та повагою ставиться до своєї харизматичної, запальної, з великою фантазією керівниці. Кожна її постановка – це не тільки професійна майстерність і оригінальна інтерпретація народного танцю, а й маленька вистава, витончена, динамічна і яскрава, яка не залишає глядачів байдужими. Бажаємо тан­цювальному колективу подальших творчих успіхів і перемог в Україні та за її межами. Так тримати!

Інф. ЦКМ