19 листопада мешканці гуртожитків НТУУ "КПІ" обирали нового голову студентської ради студмістечка. У перегонах за право обійняти цю посаду взяли участь 4 кандидати: Владислав Льоткін, Віталій Лук'янчук, Олександр Парубець, Дмитро Василевський.

З великим відривом перемогу здобув Владислав Льоткін (1126 голосів). План дій на наступний місяць Владислав уже опублікував на своїй сторінці у соцмережі. Діяльність нового голови та його команди буде спрямована на формування нового договору про поселення, моніторинг дотримання адміністрацією вказівки МОН про забезпечення цілодобового доступу мешканців до гуртожитку. Працюватиме студрада студмістечка і над  поліпшенням умов проживання, зокрема планують встановити пробну систему очищення води, а також смітники для розподілу відходів. Важливим завданням Владислав вважає також покращення мережі Інтернет на території університету: встановлення точок Wi-Fi-доступу в гуртожитках і робота з Водафон зі встановлення 3G-антен.

Виборча кампанія не обійшлася без невеличкого скандалу. Цьогоріч  голів Студентської ради і студентської ради студмістечка НТУУ "КПІ" обирають в університеті за системою прямих виборів,  тобто на виборах студентської ради студмістечка мають право голосувати усі студенти та аспіранти, які у ньому проживають, а на виборах голови студентської ради гуртожитку – всі його мешканці. Виборча комісія ухвалила рішення про збирання  студентських підписів про дозвіл на використання їх персональних даних, необхідних для формування виборчих списків. Проте не в кожному гуртожитку повністю дотрималися вказівки. Це призвело до того, що багатьох студентів у списках не виявилося. Саме Владислав першим звернув увагу на проблему. Проте її швидко вирішили, дозволивши тим виборцям, які до списків не потрапили, проголосувати за будь-яким документом (перепустка, заліковка, студентський квиток),  який підтверджує, що вони дійсно є КПІшниками.  Таким чином було максимально зменшено можливість фальсифікацій.

Олександра Мельник, студентка ВПІ