Важливу роль у справі налагодження ефективної системи охорони праці в нашому університеті відіграє вивчення вітчизняного та зарубіжного досвіду з цих питань.

З цією метою за згодою керівництва та профкому університету, а також ПАТ "Оболонь" у червні 2015 року було організовано зустріч для ознайомлення з досвідом роботи, системою управління охороною праці та технологічними процесами виробництва на одному з найкращих вітчизняних підприємств європейського зразка. Завдяки інвестиціям та новітнім технологіям, воно нині входить до числа трьох найпотужніших підприємств Європи та експортує свою продукцію до 30 країн світу.

У зустрічі взяли участь особи, відповідальні за стан охорони праці структурних підрозділів. Також були запрошені завідувачі секторів охорони праці Солом'янської та Оболонської райдержадміністрацій.

Учасники зустрічі на її початку мали змогу ознайомитися з відеофільмом, присвяченим історії створення підприємства, та сучасним станом організації виробництва на ПАТ "Оболонь", а керівник служби охорони праці підприємства П.Т. Атаманенко ознайомив присутніх з організацією охорони праці на підприємстві, яке налічує 3 тис. працівників.

ПАТ"Оболонь" має сучасний підхід до охорони праці – це сертифікована система управління безпекою і гігієною праці та ефективна система моніторингу. На особливу увагу заслуговує питання впровадження на підприємстві Міжнародної системи управління ризиками та організація низки конкурсів, присвячених Міжнародному дню охорони праці, які активно запроваджуються на багатьох підприємствах в Україні. Крім того, учасники зустрічі ознайомилися з досвідом оцінки ризиків на робочих місцях підприємства.

НТУУ "КПІ" також має достатній позитивний досвід у вирішенні питань охорони праці та безпеки життєдіяльності, профілактики травматизму у виробничій сфері та у побуті, який може бути використаний  на ПАТ "Оболонь".

Подібні заходи є необхідним майданчиком для спілкування однодумців і надають можливість  порівняти власний досвід із досвідом інших фахівців у сфері охорони праці.

Інформація відділу охорони праці НТУУ "КПІ"

Дата події