Чергове засідання профспілкового комітету НТУУ "КПІ" відбулося 25 листопада. Були розглянуті питання: про рішення VIII Пленуму ЦК профспілки працівників освіти і науки України; про зустріч представників київських профспілок з керівництвом м.Києва; про запровадження програми медичної допомоги співробітникам і студентам університету; про хід звітно-виборної кампанії; про проведення звітно-виборної конференції профкому студентів КПІ; про стан поточного фінансування в університеті; про підготовку до новорічних свят для дітей співробітників НТУУ "КПІ".

Про деталі постанови чергового Пленуму ЦК галузевої профспілки доповів голова профкому В.І.Молчанов. На нараді представників київських профспілок з мером столиці В.Кличком, за інформацією В.О. Корсакова, обговорювалися питання заборгованості з виплат заробітної плати працівникам комунальних підприємств столиці. Представники освітян наголосили на неприпустимості такої практики.

Про ініціативну програму медичної допомоги співробітникам та студентам університету розповів декан ФБМІ В.Б.Максименко. Запропоновано розробити пілотний проект реформування охорони здоров'я на базі НТУУ "КПІ" як симбіоз матеріальних, кадрових та законотворчих чинників університету, Міністерств охорони здоров'я та освіти і науки. Передбачається вдосконалення системи первинної медичної допомоги на базі поліклінічного відділення НТУУ "КПІ", забезпечення кваліфікованих консультацій і стаціонарного лікування у багатопрофільних медичних закладах м. Києва та спеціалізованих науково-дослідних медичних установах, реабілітація на базах відпочинку та  в спортивному комплексі університету. На початковому етапі головам профбюро підрозділів доручено забезпечити опитування потенційних споживачів медичних послуг та з'ясувати основні вимоги до якості й рівня медичної допомоги.

Щодо завершального етапу звітно-виборної кампанії було підтримано призначення загальноуніверситетської профспілкової конференції на 18 грудня 2014 року в залі засідань Вченої ради о 15-00. На студентській профспілковій конференції переважною більшістю голосів схвалено звіти голів профкому студентів та ревізійної комісії. За результатами таємного голосування, головою первинної профспілкової організації студентів НТУУ "КПІ" було обрано Андрія Гаврушкевича. Інші питання конференції за відсутності проміжного кворуму були перенесені, про що буде повідомлено пізніше.

В.І.Молчанов навів дані про стан фінансування університету до кінця 2014 року. На відміну від бюджетного забезпечення, яке виконується практично повністю, є істотні проблеми з позабюджетними видатками приблизно на 4 млн грн, заблокованими Держказначейством. Незадовільною є ситуація з фінансуванням університетської науки, обсяги якої суттєво скорочені і на наступний рік мають тенденцію до зменшення. Голова профкому наголосив на необхідності об'єктивного, індивідуального вирішення питання працезабезпечення наукових співробітників, яким не буде продовжено науковий контракт.

Щодо забезпечення новорічними подарунками дітей співробітників КПІ, за відсутності фінансування цієї статті видатків за рахунок Фонду соціального страхування, профкомом прийнято рішення закупити подарунки для дітей працівників – членів профспілки університету. Квитки на новорічні заходи будуть закуплені централізовано – на 50% за рахунок коштів профкому, решта – з розрахунку кількості заявок профбюро підрозділів.

Інф. профкому співробітників

Дата події