Насичений спортивними здобутками сезон 2012–2013 років провели спортсмени-орієнтувальники нашого університету. Збірна команда НТУУ «КПІ» вдало виступила і посіла II командне місце в чемпіонаті України серед ВНЗ, який пройшов у м. Києві. У напруженій боротьбі залікові очки в скарбничку університетської команди здобували О.Федорова (ФММ), К.Щукін (ІПСА), Р.Ніколаєнко (ФІОТ), О.Усков (ВПІ), І.Чернат (ММІ), М.Афанасьєв (ФЕА), І.Кудренко (ІПСА),  П.Анікейцев (ІЕЕ), О.Іржавський (ІЕЕ),  Ю.Овдієнко (ФАКС), А.Дрижак (ВПІ), М.Таценко (ФІОТ). В особистому заліку з орієнтування на довгих дистанціях Олена Федорова (ФММ) здобула I місце, а Костянтин Щукін (ІПСА) завоював три нагороди за I, II, IIІ місця.

До програми змагань зі спортивного орієнтування входить порівняно молодий вид рогейн – спортивне орієнтування з подолання дистанції протягом 24 годин. На карті позначено багато контрольних пунктів (кп), і спортсмени самостійно за вибором планують кількість кп, які команда може подолати за добу. За підсумками відбіркових змагань 2012–13 років до складу національної збірної команди України з рогейну включено аспірантку ФБМІ Олену Доценко. В січні 2013 року в Іспанії на  чемпіонаті Європи з рогейну, подолавши не один десяток кілометрів у гірських умовах,  Олена Доценко в парі з луганчанкою Оленою Костіною здобули II місце і стали дворазовими срібними призерами чемпіонатів Європи 2010 та 2013 років.

Члени збірної команди нашого університету зі спортивного орієнтування беруть  участь у багатьох змаганнях з інших видів спорту. Студент ІЕЕ Павло Анікейцев у поточному сезоні виборов I місце в чемпіонаті України (Сімферополь) та III місце в чемпіонаті Європи (Молдова) з радіопеленгації. Студентка Олена Федорова здобула нагороди в легкій атлетиці, посівши I місце в чемпіонаті України з гірського бігу на 10 км та ІІ місце в чемпіонаті України з бігу по шосе на 10 км. Також вона в березні місяці здобула перемогу в спринті та в бігу на довгій дистанції за програмою чемпіонату України зі спортивного орієнтування, що проходив у м. Херсоні.

У серпні 2013 року в Софії відбулися Дефлімпійські ігри. Вони проходять один раз на 4 роки і до участі в них допускаються спортсмени з вадами слуху. За підсумками рейтингів та відбіркових змагань, до складу олімпійської команди України включено студента ФІОТ Руслана Ніколаєнка, який став призером чемпіонатів Європи та світу в сезоні 2011–2012 років зі спортивного орієнтування серед глухих спортсменів. Він вдало виступив у складі естафетної команди, завдяки чому естафетна команда України виборола ІІ місце.

Вдало склався сезон і у Михайла Афанасьєва (ФЕА). Він здобув III місце у міжнародних змаганнях «Кримські канікули» (м. Алушта)  та виборов дві нагороди в командному чемпіонаті України, що пройшов на травневі свята у смт. Соколиному (Крим). Він також неодноразово ставав переможцем та призером чемпіонатів та першостей м. Києва серед юнаків та юніорів. Студентка I курсу ХТФ Аліна Кримцева на міжнародних змаганнях «Кубок Дружби» та на чемпіонаті України з багатоборства, що пройшли у вересні 2013 р. у м. Ужгороді, здобула I місце.

У міських та всеукраїнських змаганнях беруть участь та стають призерами студенти університету К.Щукін (ІПСА), О.Усков (ВПІ), А.Данілюк (ІТС), Ю.Міщук (ФММ), А.Кочін (ФТІ), А.Іржавський (ІЕЕ), С.Рудницький (ІЕЕ). Навчання, тренування, участь у змаганнях поєднувати дуже складно. Тому хочеться висловити вдячність керівництву ІПСА, ФММ, ВПІ, ФЕА, ІЕЕ, ФІОТ, ФТІ, ХТФ, ІТС за підтримку спортсменів, що входять до збірної команди зі спортивного орієнтування та гідно представляють наш університет у першостях та чемпіонатах м. Києва, України та на міжнародних змаганнях.

С.М.Ускова, старший викладач кафедри спортивного вдосконалення