Колектив кафедри економіки і підприємництва з 2007 р. активно займається підготовкою студентів до всеукраїнських олімпіад та конкурсів. Зокрема, створено творчу групу з висококваліфікованих фахівців на чолі із завідувачем кафедри проф. П.В.Крушем. Важливим етапом є щорічне проведення внутрішньої олімпіади "Пізнай себе в економіці". До участі в ній запрошуються студенти як економічних, так і технічних спеціальностей. Це дозволяє виявити обдарованих студентів, які потім представляють КПІ у всеукраїнських олімпіадах.

За підсумками ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни "Регіональна економіка" студентка 2-го курсу кафедри економіки і підприємництва Ярослава Прокопенко посіла І місце в номінації "За знання понятійного апарату"; студентка 2-го курсу Наталія Шавловська – ІІ місце в номінації "За глибоке розуміння демографічних проблем України". У ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади з дисципліни "Інвестування" студент 4-го курсу спеціальності "Економіка підприємства" Владислав Євдокименко здобув перемогу в номінації "За високий  рівень знань при розв'язанні практичних завдань"; студент 4-го курсу Дмитро Мастюк отримав подяку за участь у цій олімпіаді.

 Найбільшого успіху в 2013 р. досягла вихованка кафедри четвертокурсниця Юлія Теслюк. У ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади зі спеціальності "Економіка підприємства", що відбулася 9–11 квітня 2013 р. у Полтавському НТУ ім. Ю.Кондратюка, вона здобула ІІІ місце та отримала грамоту за найкращий результат.

Студенти кафедри також беруть участь у конкурсах наукових робіт, зокрема у Всеукраїнському конкурсі дипломних робіт зі спеціальності "Економіка підприємства", який проводиться в ДонНУЕТ ім. М.Туган-Барановського. Так, у 2013 р. Марія Войтова отримала Диплом ІІІ ступеня за дипломну роботу на тему "Дослідження шляхів забезпечення конкурентоспроможності продукції в умовах вступу України в ЄС", виконану під керівництвом доц. Т.Є.Шевченко. Дипломна робота Антона Коваля "Визначення оптимальної структури собівартості продукту підприємства", виконана під керівництвом доц. О.А.Підлісної, виборола перемогу в номінації "За застосування найбільш оригінальної методики дослідження"; робота Марії Маслікевич "Дослідження економічних методів оцінки енергоефективності промислових підприємств", виконана під керівництвом проф. П.В.Круша, здобула перемогу в номінації "За найкраще застосування інформаційних технологій в економічних розрахунках (оригінальність моделі інформаційного забезпечення)"; робота Анжели Ліщук "Дослідження економічних збитків підприємства при ненадійному електропостачанні", виконана під керівництвом доц. Б.М.Сердюка, отримала перемогу в номінації "За найкраще висвітлення актуальних проблем розвитку галузі".

Значні здобутки студентів кафедри економіки і підприємництва свідчать про високу якість підготовки фахівців зі спеціальності "Економіка підприємства" в Національному технічному університеті України "Київський політехнічний інститут", що доводить доцільність і високу ефективність викладання економічних дисциплін у технічних ВНЗ та дозволяє вивести на новий рівень взаємодію технічних і економічних наук. Участь студентів у всеукраїнських олімпіадах є позитивною практикою реалізувати себе як особистість, розширити кругозір та коло наукових інтересів. Тож бажаємо студентам кафедри економіки і підприємництва творчих і професійних успіхів, наснаги  в навчанні та подальших перемог, а колективу кафедри економіки і підприємництва – талановитих, обдарованих та працьовитих студентів.

Алла Гречко, доц. кафедри економіки і підприємництва