18 квітня у басейні спортивного комплексу нашого університету в рамках  Спартакіади НТУУ "КПІ" пройшли змагання зі спортивного плавання, організаторами яких виступили викладачі кафедри фізичного виховання на чолі з викладачем плавання Володимиром Михайловичем Назаруком.

Програма змагань включала кілька видів спортивного плавання на дистанцію 50 метрів: брас, вільний стиль, батерфляй, кроль на спині та естафети, у яких брали участь команди факультетів. Естафети складалися з двох запливів: у вільному та ком­бінованому стилях.

Почали естафету дівчата Військового інституту телекомунікацій та інформатизації (ВІТІ) та Інституту  енергозбереження та енергоменеджменту (ІЕЕ). В обох запливах перемогла команда ІЕЕ. Чоловічих команд було більше, за першість змагались Механіко-машинобудівний ін­ститут (ММІ), міжуніверситетський медико-інженерний факультет (ММІФ), ВІТІ та ІЕЕ. В обох запливах перше місце зайняв ММІФ, друге ВІТІ, третє місце за вільний стиль отримав ММІ, а за ком­бінований – ІЕЕ. Загалом, змагання пройшли швидко (було всього 30 запливів), але видовищно.

Переможцями змагань стали:

Дівчата: Марія Сьоміна (ВІТІ) – вільний стиль, Катерина Пасич (ФБТ) – брас, Вікторія Амельянець (ТЕФ) – батерфляй, Вікторія Клименко (ІЕЕ) – кроль на спині.

Хлопці: Віталій Бідуха (ВІТІ) – вільний стиль, Мирослав Мельник (ММІФ) – брас, Роман Бенюх (ІЕЕ) – батерфляй, Артем Юр (ММІФ) – кроль на спині.

Особливо відзначилася Вікторія Клименко, пропливши 50 метрів на спині з рекордним часом у 39,05 секунди, та Артем Юр, пропливши ту саму відстань за 28,8 секунди.

У командному заліку перемогла команда ВІТІ – 860 очок. Друге місце посів ІЕЕ з 534 очками. Третє місце здобув ТЕФ з 447 очками. Нагороди студентам вручав професор, доктор педагогічних наук Юрій Миколайович Вихляєв (на фото).

Олексій Томін, Фото Павла Лиштви 

Дата події