У 1987 році у Науково-технічній бібліотеці НТУУ "КПІ" було започатковано електронний каталог. У 2012 р. він поповнився 65522 записами на нові надходження до бібліотечного фонду та на книги і журнали, які надійшли до бібліотеки у минулі роки. Станом на 31 грудня 2012 р. електронний каталог включав 283500 бібліографічних записів: всі книги, що надійшли з 1987 року до теперішнього часу, 75% надходжень до фонду в 1977–1986 рр. Крім того, в електронний каталог внесено більше 1000 назв книг з фонду рідкісної та цінної книги, а також  97 бібліографічних записів на праці викладачів КПІ з періодичних видань, які виходили до 1917 р.

Пошук матеріалів у нашому електронному каталозі (http://library.kpi.ua:8991/F) в режимі "24x7x365" може здійснювати будь-який користувач Інтернету, незалежно від того, записаний він до бібліотеки чи ні.

У 2006 році було впроваджено автоматизовану книговидачу на абонементі науково-технічної літератури, пізніше – в читальному залі №11. У 2012 р. в такому режимі почали працювати абонемент соціально-економічної та художньої літератури, абонемент періодики та  читальні зали №13 та №15.

Автоматизована книговидача базується на використанні штрих-кодової технології. Вона значно прискорює процес запису та списання книжок з читацького формуляра на абонементах та в читальних залах.

Тепер не обов'язково приходити до бібліотеки, щоб продовжити термін користування книгою чи журналом. Кожний користувач, який має свій електронний формуляр в НТБ НТУУ "КПІ", може зробити це в будь-який момент через мережу Інтернет.

Читач, який має електронний формуляр в нашій бібліотеці, може також замовити потрібні матеріали з фонду через Інтернет. Коли книги будуть підібрані, програма надішле йому електронного листа і в зручний для себе час він отримає їх. Якщо книга чи журнал видані комусь іншому, то система поставить його в чергу і повідомить про це через електронну пошту.

За інф. НТБ НТУУ "КПІ"