М.Ю.Ільченко, академік НАН України, проректор з наукової роботи НТУУ "КПІ"

– Шановний Михайле Юхимовичу, чим Вам запам'ятався рік, що минає?

-- 2012 рік запам'ятався передусім тим, що мене було обрано академіком Національної академії наук України. Це було особливо приємно, оскільки я був обраний по відділенню інформатики, а це  галузь, що законом України визначена пріоритетною для нашої держави. В організаційно-науковому плані, а саме цей напрям роботи КПІ я очолюю, чи не найважливішою подією став проведений з ініціативи ректора академіка М.З.Згуровського перший в Україні конкурс інноваційних розробок, який отримав назву "Фестиваль інноваційних проектів". На нього було надіслано більше ста проектів, які є дуже цікавими та конкурентоспроможними. На їх реалізації ми зосередимо свої зусилля наступного року.

– Що Ви очікуєте від 2013 року?

– Сталося так, що число 13 супроводжує мене все життя. Я народився 13 вересня, був обраний академіком 13 квітня і т.п. Сподіваюся, що й рік наступний не омине мене своєю прихильністю. А взагалі, я, як і інші громадяни нашої держави, маю надію на стабільність, на успіхи нашої країни і на те, що ми подолаємо всі негаразди.

– Ваші побажання читачам.

Бажаю всім здоров'я та нових творчих здобутків.

Я.Ю.Цимбаленко, керуючий справами НТУУ "КПІ"

– Яно Юріївно, чим запам'ятався рік, що минає?

2012 рік був складним і суперечливим. Він запам'ятався непростою ситуацією, яка склалась під час виборів ректора. Але при цьому дуже порадував той факт, що НТУУ "КПІ" – його студенти, викладачі та співробітники – у складних обставинах об'єдналися і стали неабиякою потужною силою, щоб проти­стояти різним навалам і відстояти інтереси рідного університету.

– Що Ви очікуєте від нового року?

Від нового року очікую стабільності та спокою, впевненості в завтрашньому дні, благополуччя, нових успіхів та звершень. Хочеться, щоб наступний рік дав змогу озирнутися і проаналізувати стратегічний шлях, яким рухається наш університет у майбутнє.

– Ваші побажання читачам.

Бажаю всім у новому році простого людського щастя, родинного тепла та професійних успіхів.

 

Н.В. Писаревська, директор ДПМ при НТУУ “КПІ”

– Наталіє Володимирівно, чим запам'ятався рік, що минає?

Рік, що минає, запам'ятався враженнями від музеїв Норвегії, Туреччини і ...Криму. Найвищий рівень музеїв у Туреччині, наймиліший – у Криму. Та, звичайно, визнанням нашого музею та інтересом до нього університетської музейної спільноти Європи та Туреччини, а також найбільш інноваційного та сучасного музею світу – японського На­ціонального музею науки та інновацій "Miraikan". Приємно відзначити, що наш науковий співробітник Л.С.Баштова за результатами наукової роботи  "Дослідження математичної школи КПІ" за підсумками конкурсу "Музейна подія року" та Програми підтримки музейних працівників на 2012-2013 рр., виборола одну з перемог серед 60 музейників України. І кожного разу вражають долі героїв Наукових читань з циклу "Видатні конструктори України" – справжніх переможців у професії та житті.

– Що Ви очікуєте від нового року?

Взаєморозуміння та поваги одне до одного, захоплюючої роботи всього колективу до ювілею музею – його 15-річчя, яка, сподіваюсь, об'єднає його ще більше. Хочеться, щоб коло друзів музею в університеті та за його межами розширювалось і  наша співпраця була плідною і творчою.

– Ваші побажання читачам.

Побажання для всіх у новому, 2013 році, навіяне Кримом та Чеховим і підказано чудовими музейними фахівцями Ялти: "Желаю вам благоденствия и благополучия без погубления души!"

     

Юлія Поправко, курсант 4-го кур­су ВІТІ НТУУ "КПІ", старший солдат.

– Чим запам'ятався Вам 2012 рік?

–  На факультет інформаційних технологій у системах управління ВІТІ я  вступила в 2009 р. за порадою батька – офіцера Збройних сил України. Своїм місцем навчання сьогодні  я задоволена. 2012 рік пройшов досить продуктивно. Вивчила багато нових дисциплін, обрала тему для бакалаврської роботи, опублікувала тези у збірнику наукових праць ВІТІ НТУУ "КПІ", а  моя наукова робота зайняла 2-ге місце на факультетському конкурсі. Я також брала участь у ІХ Міжнародній студентській конференції, організованій  факультетом лінгвістики НТУУ "КПІ", у складі команди курсу представляла інститут на Всеукраїнських змаганнях військових частин зі спортивно-масової роботи.

Запам'яталося також, як вітала ветеранів Великої Вітчизняної війни – працівників НТУУ "КПІ" з Днем Перемоги, а також від імені молодого покоління курсантів військових ВНЗ – генералів, адміралів, ветеранів ЗС України в Центральному будинку офіцерів 6 грудня з нагоди Дня Збройних сил України.

– Чого Ви чекаєте від нового року?

– Для початку – успішного закінчення зимової екзаменаційної сесії, в подальшому – складання державних іспитів для отримання диплома і першого офіцерського звання "лейтенант" та гарного працевлаштування. Сподіваюся на покращення престижу армії та її подальшу розбудову.

– Ваші побажання читачам.

– Насамперед хочу подякувати всьому науково-педагогічному складу  й особисто начальнику Військового інституту телекомунікацій та інформатизації генералу-майору А.І.Міночкіну за те, що вони виховують із нас справжніх патріотів, лідерів своєї справи; привітати всіх з Новим роком та Різдвом Христовим і побажати успіхів у роботі.