Новорічні міні-інтерв’ю

М.Ю.Ільченко, академік НАН України, проректор з наукової роботи НТУУ "КПІ"

– Шановний Михайле Юхимовичу, чим Вам запам'ятався рік, що минає?

Успіх науковців ФЕЛ

Багатий урожай нагород зібрали співробітники ФЕЛ у 2012 році на міжнародних та національних освітянських виставках.

Іменні стипендіати з ФМФ 2012

Майбутні математики – кращі студенти ФМФ – за успіхи в навчанні, науковий пошук та активну громадянську позицію отримують іменні стипендії. На факультеті найпрестижнішою є стипендія ім.

Знайомство з новітніми технологіями

Державний політехнічний музей (ДПМ) при НТУУ "КПІ" – найбільший університетський музей України. Його експозиції відображають широкий діапазон новітніх технологій та інженерної діяльності людини.

Де живуть Дід Мороз і Снігуронька

Прихід Нового року – найулюбленіше свято дітлахів і дорослих. Неодмінні його атрибути – казкові персонажі Дід Мороз і Снігуронька. Усі ми родом із дитинства: віримо в новорічну забавку, малечею писали листи до Діда Мороза та відшукували під ялинкою подарунки від нього.

Стипендіатки ректора з ФММ 2012

Свого часу точилося немало розмов про доцільність включення до складу технічного навчального закладу економічних та гуманітарних факультетів. На сьогодні вже ні в кого не викликає сумніву, що факультет менеджменту та маркетингу став окрасою Київської політехніки.

365 нових сподівань [виставка авторських календарів четвертокурсників ВПІ]

Щороку кожен із нас прилаштовує на цвях настінний календар: 365 нових сподівань у яскравому оформленні – минуле і майбутнє. Де і коли виник календар важко відповісти. Відлік часу не почався в певному місці і в певний момент.

Мандарини й олів'є були не завжди. Як святкували Новий рік

До XV ст. Новий рік на Русі зустрічали 1 березня, за юліанським календарем, а пізніше – 1 вересня (підбиттям підсумків урожаю). І тільки в 1700 р. Петро I за прикладом європейців видав указ про святкування Нового року 1 січня.