Продовжуємо знайомити наших читачів з кращими студентами НТУУ "КПІ" – іменними стипендіатами. Сьогодні про себе розповідає студентка IV курсу ХТФ Ганна Ясинська, яка отримує стипендію імені академіка НАН України О.В.Городиського – директора Інституту загальної та неорганічної хімії ім. В.І.Вернадського (1973–1992).

– Ти завжди хотіла стати хіміком?

– У школі мені дуже подобалися природничі науки, у тому числі  й хімія. Вона завжди здавалася мені якоюсь таємниче-особливою, не схожою на інші дисципліни. Але остаточне рішення заглибитися у світ сполук з'явилося в мене наприкінці шкільного навчання, коли необхідно було робити вибір, ким бути далі. Саме тоді хімія вийшла для мене на перший план.

– Твій стимул до навчання?

– Стимулом до навчання для мене завжди було бажання довести собі, що я можу опанувати те, що складно мені дається  і що мені важко зрозуміти. Але не стану приховувати, що іноді маю до навчання суто спортивний інтерес.

– Як проводиш вільний час?

– Вільний час люблю проводити активно: займаюся танцями і йогою (до речі, в нашому 19-му гуртожитку), відвідую басейн в КПІшному спорткомплексі, люблю почитати, подивитись кіно, як і більшість студентів, я думаю. Взагалі, часу байдикувати не лишається.

– Що можеш побажати нинішнім студентам?

– Нинішнім студентам хочу побажати встигнути побільше всього спробувати, адже наш КПІ дає багато можливостей молодим і активним. Раптом проявиться нерозкритий талант чи вміння. Бажаю моїм колегам вдало поєднувати напружену працю зі справжнім відпочинком, адже в цьому, на мою думку, і полягає мистецтво бути студентом. Цінуймо ці яскраві роки молодості й свободи!

– Чому або кому, на твою думку, завдячуєш такими високими результатами в навчанні?

–  Своїми результатами в навчанні передусім я завдячую Богові. Я віруюча людина,  і можу сказати, що це дає мені велику підтримку як у житті, так і в навчанні. Також своїми успіхами завдячую викладачам та співробітникам нашої кафедри технології електрохімічних виробництв, які завжди дуже уважно і тепло ставляться до своїх студентів. Ну і, звичайно ж, дружній студентський колектив – це велика допомога в навчанні. Я знаю, що завжди можу розраховувати на підтримку своїх товаришів.

Валентина Янкаускайте, студентка ХТФ