Бачить прекрасне в миттєвостях

Кирил СидоренкоНавряд чи знайдеться на кафедрі звукотехніки та реєстрації інформації (ЗТРІ) факультету електроніки людина, якій не відоме ім'я шестикурсника Кирила Сидоренка. Він активно займається науковою роботою з розробки систем контролю та керування в автомобілях, і в рамках педаго­гічної практики викладає навчальні дисципліни студентам молодших курсів. Окрім відмінних успіхів у навчанні (у 2012 році отримав диплом бакалавра з відзнакою, нині є стипен­діатом ректора), Кирило бере активну участь у житті кафедри та факультету. Харизматичний, дотепний, уміє заволодіти увагою присутніх, він однаково природно почувається за викладацьким столом і з мікрофоном на сцені. Не дарма ж його ім'я з грецької означає "володар".

Кирило є членом оргкомітету та ведучим факультетських свят: Днів факультету (у 2011 та 2012 рр.), ювілейного вечора з нагоди 80-річчя кафедри ЗТРІ, студентських аматорських кінофестивалів (у 2011 та 2012 рр.), також брав активну участь у культурних заходах на міжнародному факультеті. Крім навчання і громадської роботи, знаходить час стежити за літературними новинками, бути в курсі мистецького життя.

А ще юнак має красиве хобі: активно займається фото- та відео­зйомкою. Разом із друзями захоп­лено подорожує Україною, де знаходить сюжети для своїх фотозамальовок. Уміє бачити прекрасне в миттєвостях і запрошує нас до того.

Захоплення технікою – спадкове

>Андрій ФедоровВідмінник навчання, стипендіат ректора з кафедри звукотехніки та реєстрації інформації третьокурсник Андрій Федоров окрім навчання має широке коло захоплень і уподобань: від автомобілів до риболовлі. Кажуть, учені ще не знайшли ген, який у людини відповідає за захоплення технікою, але що Андрій успадкував від дідуся потяг до усіляких механізмів – згодні всі його рідні. Дідусь умів дати лад купі усілякого залізяччя, яке потім слухняно крутилося, куди потрібно, і працювало як належно.

Нині найбільш цікавим для Андрія є вивчення пристроїв електроніки, що застосовуються як складові частини авто-, мото- та велотехніки. Зокрема такі пристрої, як одометри, системи безконтактного електронного запалювання, навігаційні пристрої для транспорту тощо. Як це не дивно, але захоплення технікою та розвитком транспортних засобів тісно пов'язано з іншим захопленням, а саме риболовлею, оскільки, за словами Андрія, "сьогодні все менше стає зручних для риболовлі місць і знаходяться вони все далі у місцевостях без належного транспортного зв'язку. Тому проблема використання відповідних транспортних засобів, забезпечених необхідною електронікою, є дуже актуальною".

За інф. ФЕЛ