8 квітня 2012 р. розпочався чемпіонат України з регбі серед команд першої ліги, в якому бере участь збірна команда нашого університету "Політехнік". Перший матч наші студенти під керівництвом заслуженого тренера України ст. викл. кафедри спортивного вдосконалення ММІФ Л.В.Денбновецького провели на виїзді у м. Хар­ків з місцевою студентською командою Української інженерно-педагогічної академії. Ця команда є досвідченим спортивним колективом – у 2009 р. вони посіли ІІІ місце в чемпіонаті України вищої ліги.

Політехніки виступали в оновленому складі, але мета регбістів КПІ завжди тільки одна – перемога. Початок гри був надзвичайно напруженим: наша команда повела в рахунку 8:0, з часом гра вирівнялась,  перший тайм закінчився на нашу користь 13:10. На початку другого тайму наші студенти припустилися кількох помилок та програвали з рахунком 13:20. Відсутність тренувальної бази, а саме якісного великого ігрового майданчика, значно вплинула на рівень підготовки команди до сезону. Але незважаючи на це, команда зуміла виявити жагу до перемоги і зламати опір супротивників. Далі поєдинок проходив за переваги киян, фінальний свисток  зафіксував перемогу студентів-політехніків з рахунком 36:20.  

Хотілося б відзначити новачків – Вадима Хіміча (ФЕЛ), Арсенія Бажана (ФЕА), Ігоря Кощука (ІЕЕ), Кирила Корнілєнкова (ФЕА), Сергія Ковальського (ПБФ), Івана Ковальського (ФЕЛ), Олександра Лазоренка (ІФФ), які вдало влилися в колектив і продемонстрували велике бажання перемагати.

Надійно та впевнено грали й вели команду до перемоги студенти-регбісти: прудконогі та технічні Андрій Свертока (ФПМ) – 13 очок і Олександр Лазоренко (ІФФ) – 5 очок; потужні Володимир Грідасов (ІЕЕ) – 5 очок і Юрій Козік  – 5 очок; снайперськими здібностями відзначився Євген Гресь (ФММ) – 8 очок. Кращим бомбардиром команди у цьому матчі став захисник Андрій Свертока, який після тяжкої травми та операції повернувся до складу команди і майстерно приземлив дві спроби в залікову зону суперника та реалізував штрафний удар.

Наступний матч чемпіонату України наша команда проведе вдома з командою м. Кривий Ріг. Бажаємо успіхів!

В.Ф.Малаєв, клуб регбі "Політехнік", О.С.Сабіров, викладач ММІФ, тренер команди  "Політехнік"

Дата події