Валентина Петрівна Сапронова - досвідчений фахівець своєї справи, активний громадський діяч, привітна і усміхнена жінка. Вона отримала диплом КПІ 1960 року і все життя присвятила Київській Політехніці. Багато років В.П. Сапронова пропрацювала у відділі капітального будівництва і завдяки, зокрема, її зусиллям було зведено більшість корпусів університет­ського кампусу.

Нещодавно вона прийшла до нашої бібліотеки з ініціативою проведення літературно-мистецьких вечорів, присвячених видатним особистостям польської історії і культури. Звичайно, ми зацікавилися пропозицією, і 3 квітня відбулася перша зустріч. На неї були запрошені всі зацікавлені і, зокрема, студенти, які вивчають польську мову в Українсько-Польському центрі НТУУ “КПІ”.

Першою темою стала історія відомої польської родини Браницьких, доля якої у другій половині XVIII – ХІХ ст. була тісно пов'язана з українською історією. Саме Олександра Браницька, дружина графа Ксаверія Браницького, побудувала і залишила для нащадків чудову пам'ятку садово-паркового мистецтва – парк "Олександрія" в м. Біла Церква Київської області. Дочкою О. Браницької – Єлизаветою Воронцовою – захоплювався О.Пушкін.

Розповідь вийшла яскравою і пізнавальною, супроводжувалась слайдами. На закінчення вечора найбільш уважні слухачі отримали невеличкі сувеніри за правильні відповіді міні-вікторини.

Отже, в університетській бібліотеці розпочався ще один цикл культурно-освітніх зустрічей, і маємо надію, що він допоможе нашим студентам і співробітникам розширити коло своїх мистецьких захоплень.

М.О.Мірошниченко, зав. відділу художньої і соціально-економічної літератури