На засіданні профкому співробітників НТУУ "КПІ", яке відбулося 19 січня, було розглянуто такі питання:

  1. Про теперішній момент (інформація В.І.Молчанова).
  2. Про особливості цьогорічної колдоговірної кампанії (інформація В.О.Корсакова).
  3. Про відвідування співробітниками спортивних секцій ЦФВіС (інформація О.І.Шейка).

З першого питання голова профкому В.І.Молчанов поінформував про хід процесу оголошення конкурсу з виборів ректора НТУУ "КПІ". За його даними, після внесення відповідних змін до статуту університету (а вони стосуються зміни назви профільного міністерства та оформлення де-юре існуючої практики представництва на конференції трудового колективу: не менше 75% делегатів – представники професорсько-викладацького складу, не менше 10 % – представники осіб, що навчаються) та затвердження їх відповідною постановою уряду буде оголошено конкурс на заміщення посади ректора КПІ.

З другого питання заступник голови профкому В.О.Корсаков повідомив про затримку початку колдоговірної кампанії на рівні університету через затримку з узгодженням наказу про створення загальноуніверситетської комісії з перевірки виконання та ведення переговорів по укладанню нового колективного договору НТУУ "КПІ". Водночас було наголошено, що колдоговірний процес на рівні підрозділів уже повинен розпочатися, незалежно від узгодження вищезазначеного наказу. Так, 18 січня 2012 р. на ФЛ відбулася конференція трудового колективу, на якій роботу декана схвалили, колективний договір визнали виконаним у цілому.

Щодо відвідування співробітниками КПІ спортивних секцій, заступник голови профкому О.І.Шейко поінформував про поточну роботу постійно діючої комісії з перевірки якості надання послуг співробітникам університету та контролю відвідування ними секцій Центру фізичного виховання та спорту НТУУ "КПІ".

Також було заслухано голову культурно-масової комісії В.А.Руденко про культурні заходи, що відбуватимуться у ЦКМ НТУУ "КПІ" в лютому-квітні 2012 р., та про можливість їх пільгового відвідування. Було вирішено поточні справи та ухвалено відповідні рішення.

У роботі засідання профкому співробітників, яке відбулося 25 січня, взяли участь перший проректор Ю.І.Якименко, начальник департаменту економіки і фінансів Л.Г.Субботіна, заступник начальника департаменту з планово-фінансової діяльності О.І.Болієва. За інформацією Ю.І.Якименка було обговорено ситуацію з фінансуванням та рівнем зарплат співробітників, що склалася в університеті. У підсумку було прийнято рішення про необхідність збереження кадрового складу університету та збереження для співробітників нинішнього рівня зарплат. З цією пропозицією профком вийде на засідання адмінради 2 лютого, де розглядатиметься бюджет НТУУ "КПІ" на поточний рік.

За інформацією профкому співробітників