Останніми роками зварювальний факультет плідно співпрацює з відомою у світі австрійською компанією "Fronius", а саме з її дочірньою фірмою – ТОВ "Фроніус Україна", створеною 20 років тому в селі Княжичі під Києвом. На сучасному зварювальному обладнанні цієї фірми, яким оснащена лабораторія автоматичного зварювання плавленням ім. Є.О.Патона, студенти факультету виконують лабораторні роботи, здійснюють експериментальні наукові дослідження. Співробітники фірми проводять для студентів лекції з презентацією новітніх зварювальних технологій і сучасного обладнання для їх реалізації.

Взагалі фірма приділяє велику увагу освітньому напрямку своєї діяльності, допомагає закладам освіти різних рівнів у підготовці фахівців для зварювальної галузі.

І ось у поточному семестрі було проведено новий захід, який назвали "День молодого інженера-зварювальника на фірмі "Фроніус Україна". Група студентів і викладачів факультету разом з деканом С.К.Фомічовим здійснила екскурсію на фірму. Там було показано власне виробництво за австрійськими технологіями апаратів для механізованого зварювання плавким електродом у захисних газах різних металів і сплавів. Студенти були в захваті від рівня організації і культури виробництва.

У технологічному центрі для проведення тренінгів були продемонстровані сучасні технологічні процеси зварювання і наплавлення на обладнанні фірми, які впроваджені на підприємствах України і багатьох країн світу. Студенти отримали можливість самостійно виконати зварювання на апаратах з програмним керуванням процесу.

Усім дуже сподобався тренажер для віртуального зварювання, який максимально точно відтворює реальні зварювальні процеси, навіть характерні звуки зварювання. Студенти успішно і з задоволенням виконали вправи різної складності, ознайомились з програмним забезпеченням системи віртуального зварювання.

Приємно відзначити, що розповідали про досягнення і демонстрували обладнання фірми її співробітники – випускники зварювального факультету В.Слюта, Р.Куліш, Д.Бойко, К.Корзін.

Перед студентами виступив генеральний директор ТОВ "Фроніус Україна" О.І. Комісар, який розповів про історію створення фірми і перспективи її розвитку. Декан зварювального факультету С.К. Фомічов вручив йому Подяку ректора НТУУ "КПІ" М.З.Згуровського і висловив надію на поглиблення співробітництва, особливо в науковому напрямку. Було вирішено проводити такі заходи щорічно.

В.П.Бойко, заступник декана зварювального факультету

Дата події