Містера КПІ – 2012 обрано!

13 грудня 2012 року в Центрі культури та мистецтв Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» пройшов конкурс чоловічої краси та креативності «Містер КПІ». За це почесне звання змагалися 20 представників інститутів та факультетів КПІ.

Дарунок музею від скульптора

Заслужений художник України скульптор Микола Олійник уже не один рік працює задля увічнення пам'яті тих, ким гордиться КПІ. Він є автором пам'ятників Ігорю Сікорському, Сергію Корольову, Володимиру Челомею, Леву Люльєву, Архипу Люльці.

Каріна Боженко: "Випробування загартовують"

Особливого колориту студентському загалу Київської політехніки додають дівчата-студентки. Яскраві, самобутні і розумні. Приміром, серед нинішніх стипендіатів Президента єдина представниця технічних спеціальностей в НТУУ "КПІ" – шестикурсниця РТФ Каріна Боженко. Вона погодилася трохи розповісти про себе на сторінках нашої газети.

– Як Ви потрапили до технічного університету?

Книги Нобелівських лауреатів з хімії в НТБ

Науково-технічна бібліотека ім. Г.І.Денисенка НТУУ "КПІ" – ровесниця КПІ. У її фондах багато унікальних книг, які наприкінці ХІХ сторіччя пові­домляли про новітні наукові і технічні досягнення, а нині є раритетами і становлять значну цінність для тих, хто досліджує історію науки і техніки. Багато книг ХІХ і початку ХХ сторіччя представлено в залі №2, працівники якого не тільки збирають старі книги, але й упорядковують їх, роблять їх більш доступними для дослідників.

Кудрявцев Іван Васильович - засновник НДІ "Квант"

Наукові читання з циклу "Видатні конструктори України", започатковані Державним політехнічним музеєм, проводяться впродовж останніх 10 років чотири рази на рік і мають незмінний успіх серед студентів та викладачів університету.

Одні з читань минулого року були присвячені Івану Васильовичу Кудрявцеву – засновнику і першому директору Науково-дослідного інституту "Квант". КПІ для "Кванту" був і залишається кузнею інженерних кадрів.

Січень рік починає

Січень рік починає… Але чому саме січень? Адже нічого цікавого з календарно-астрономічної точки зору в цьому місяці не відбувається – це ми пам'ятаємо ще зі шкільної лави. Наша матінка-Земля обертається собі навколо Сонця зі своєю звичайною швидкістю.

День молодого інженера-зварювальника

Останніми роками зварювальний факультет плідно співпрацює з відомою у світі австрійською компанією "Fronius", а саме з її дочірньою фірмою – ТОВ "Фроніус Україна", створеною 20 років тому в селі Княжичі під Києвом. На сучасному зварювальному обладнанні цієї фірми, яким оснащена лабораторія автоматичного зварювання плавленням ім. Є.О.Патона, студенти факультету виконують лабораторні роботи, здійснюють експериментальні наукові дослідження.