11 вересня на Київському стадіоні "Спартак" відзначався День фізкультурника. Головними діючими особами на спортивному святі були регбісти, які проводили фінальний тур чемпіонату України серед юнаків 1999 року народження. До столиці приїхали спортсмени з усіх куточків нашої держави. Протягом усього дня велися запеклі двобої – овальний м'яч ні на хвилину не залишав ігрове поле. І ось – нагородження переможців.

Друге та третє місця вибороли відповідно регбісти міст Львова та Рівного. А на вищу сходинку п'єдесталу піднялися юнаки команди "Політехнік" нашого університету. Капітан команди Антон Шашеро отримав Кубок чемпіонів України, а гравці – золоті медалі та дипломи першого ступеня. Почесною грамотою був нагороджений старший тренер наших юних регбістів Олександр Сергійович Сабіров.

Активну участь у проведенні чемпіонату України в якості суддів узяли студенти-регбісти Андрій Свертока (ФПМ, гр. КМ-91), Євген Гресь (ФММ, гр. УМ-92) та менеджер університетської команди Анатолій Козенко, які були відзначені організаторами за висококваліфіковане обслуговування змагань.

Хотілось би зазначити, що юні регбісти-політехніки стали першими чемпіонами України серед збірних команд НТУУ "КПІ" в новому навчальному році.

Цими днями в Новій Зеландії проходить Кубок світу з регбі, де за перемогу змагаються такі гранди цієї водночас мужньої і видовищної гри, як Франція, Англія, Фіджі, Уельс, ПАР, Ірландія та інші.

Юнаки команди "Політехнік" теж мріють у майбутньому вибороти право позмагатися з кращими регбістами світу. І ми сподіваємось, що з відкриттям нових стадіонів та спортивних майданчиків на території університету нам не доведеться довго чекати визначних перемог нашої команди.

В.Ф.Малаєв, регбі-клуб "Політехнік"

Дата події