Студенти Київської політехніки завжди гідно представляють свій університет на всеукраїнських та міжнародних предметних олімпіадах.

От і цього року на Міжнародних студентських змаганнях з математики, що проходили з 28 липня по 3 серпня  у Болгарії (м. Благоєвград) і зібрали 305 учасників з 77 університетів 28 країн світу, студенти ІПСА НТУУ "КПІ" Олексій Слюсаренко та Катерина Моравецька посіли друге місце.

Днями на їх адресу надіслав привітання міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник. У листах, зокрема, говориться: "Ми пишаємося, що українську вищу школу високо цінують у світі, наші студенти посідають призові місця на міжнародних студентських змаганнях у різних галузях науки. Сьогодні майбутнє нашої держави, її інтеграція у світове співтовариство залежать насамперед від молодого покоління. Ваш високий рівень знань, умінь, навичок, який підтримуватиметься протягом усього життя, сприятиме вирішенню складних проблем суспільства". Також міністр побажав переможцям вагомих здобутків в оволодінні знаннями та здійснення мрій, а ще, щоб життєвий шлях був наповнений творчістю, натхненною працею, завзяттям і оптимізмом в ім'я процвітання України.

Вітальний лист від Дмитра Табачника надійшов також на ім'я ректора НТУУ "КПІ" академіка М.З.Згуровського. У ньому міністр освіти і науки, молоді та спорту нашої держави тепло подякував усьому колективу НТУУ "КПІ": "Хочу висловити подяку керівництву і співробітникам університету, які докладають великих зусиль для розвитку вітчизняної освіти, здійснюють значну роботу щодо виявлення, розвитку та реалізації творчих здібностей студентів, посилення їх зацікавленості до наукового пошуку та підготовки до міжнародних олімпіад.

Бажаю Вам і творчому колективу університету нових звершень в освіті і науці, невичерпної енергії й нових творчих звершень, реалізації всіх життєвих задумів".