Чергове засідання Вченої ради НТУУ "КПІ" відбулося 6 червня 2011 р. На його початку головуючий ректор НТУУ "КПІ" професор М.З.Згуровський привітав з ювілеєм декана ФБТ проф. О.М. Дугана. Далі ректор вручив атестати професорів С.О.Костилєвій (ФСП), І.Г.Чижу (ПБФ), І.О.Мікульонку (ІХФ), О.М.Петріщеву (ФЕЛ), Ю.С.Ганжурову (ВПІ), О.В.Шевченку (ММІ), Ю.О.Кулакову (ФІОТ). Першу премію НАНУ за наукову роботу було вручено доценту ВПІ О.І.Хмілярчук, асистентці ММІ О.О.Мельник, асистентці ВПІ Ю.Ю. Віцюк.

Потім проректор з навчально-виховної роботи проф. Г.Б.Варламов вручив кубки призерів спартакіади НТУУ "КПІ" 2010-2011 н.р. Цього року перше місце посів ВІТІ, друге – ТЕФ, третє – ФММ. Подяку ректора отримав студент ММІ А.М.Нікітченко, який на 2-х Європейських студентських іграх зі спортивної боротьби, що пройшли у травні 2011 р. в м. Шауляй (Литва) і зібрали представників 15-ти країн, завоював три бронзові медалі, дві срібні і одну золоту.

Першим питанням порядку денного Вчена рада заслухала доповідь першого проректора НТУУ "КПІ" проф. Ю.І.Якименка про підготовку університету до прийому студентів за програмами підготовки бакалаврів, спеціалістів та магістрів у 2011р. У доповіді, зокрема, наголошувалося на необхідності встановлення персонального контакту кафедрами, факультетами та їхніми приймальними комісіями з потенційними студентами.

Далі за доповіддю проректора з наукової роботи проф. М.Ю.Ільченка Вчена рада розглянула  і затвердила підсумки конкурсу НТУУ "КПІ" 2010 р. на кращий підручник, навчальний посібник і монографію.

За доповіддю проректора з навчально-виховної роботи Г.Б.Варламова Вчена рада розглянула підсумки першої та другої атестацій другого семестру.

Четвертим було заслухано питання "Про підсумки дванадцятого туру моніторингу якості підготовки фахівців в НТУУ "КПІ" (доповідав директор ІМЯО проф. В.В. Ясінський).

Наприкінці засідання було розглянуто конкурсні та поточні справи.

С. Смольц